Barış Yeminini Böyle Ettiler

Gercüş ilçesine bağlı Akyar köyünde iki aile arasında çıkan kavgada bir kişinin hayatını kaybetmesiyle başlayan kan davası, düzenlenen barış yemeği ile son buldu

Haberler 26.09.2017 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda 15 yl önce bir kiinin hayatn kaybetmesi üzerine iki aile arasnda balayan kan davas, barla sonuçland.

Gercü ilçesine bal Akyar köyünde, komu Varol ve Sincar aileleri arasnda yaanan tartmann kavgaya dönümesi sonucu Rahmi Sincar (40) hayatn kaybetmiti. Olayn ardndan Varol ailesinin mensuplar Adanaya yerlemiti.

Aileler arasnda balayan kan davasnn son bulmas için Babakan Yardmcs Mehmet imekin aabeyi Ekrem imek ile eski Gercü Belediye Bakan Bedrettin Ekmenin de aralarnda olduu kanaat önderleri devreye girdi.

Ailelerle yaplan görümenin ardndan Akyar köyünde bar yemei düzenlendi.

KURAN-I KERMN ALTINDANG EçTLER

Varol ve Sincar ailelerinin fertleri, Kuran- Kerimin altndan geçti. Okunan dualarn ardndan köy okulunun bahçesinde verilen yemekte aile fertleri bir araya geldi.

Kanaat önderlerinden Ekmen, yapt açklamada, önemli bir gün yaadklarn söyledi.

Ailelerimizin arasnda istenmeyen bir kader meydana geldi ve bir kii hayatn kaybetti. Ailelerimizle görütük ve bartrdk onlar. Temennimiz bu barn bölgemizde, ülkemizde ve slam aleminde daimi olmasdr. diyen Ekmen, bir daha bu olaylarn yaanmamasn diledi.

imek, yaanan olaydan duyduklar üzüntüyü dile getirerek, bugün iki aileyi bartrmann mutluluunu yaadklarn belirtti.

Hayatn kaybeden Rahmi Sincarn kardei Hayrettin Sincar da üzüntü veren bir olay yaandn hatrlatarak, köyde bir daha böyle bir olayn yaanmamasn istediklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git