Baraj gölüne girmeyiniz ikazı

Diyarbakır'da yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önlemek maksadıyla Devlet Su İşleri 10'uncu Bölge Müdürlüğü tarafından çeşitli tedbirlerin alındığı açıklandı.

Haberler 25.05.2019 - 11:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Havalarn snmasyla vatandalarn serinlemek için girdii baraj, gölet ve sulama kanallar gibi sulak alanlarda oluan boulma vakalarna kar alnan tedbirleri paylaan DS 10uncu Bölge Müdürlüü, alnan tedbir ve yaplan uyarlara ramen boulma vakalarnn yaandn kaydetti. DS 10. Bölge Müdürlüünden yaplan açklamada, sulama sezonu öncesi muhtar, köy imam, ilgili kurum-kurulu temsilcilerinden oluan 4 bin 700 kiiye boulma vakalarna kar bilgilendirme amaçl SMS gönderildii belirtildi. Ayn zamanda basn, kamu spotu, SMS yolu ile sistemde kaytl kiilere uyarlarn yaplmas, baraj, gölet ve sulama kanallarna uyar levhalar konulmas ve okullarda örencilere yönelik eitim çalmalarnn da yapld belirtildi.

BARAJ GÖLÜ TEHLKEL

Baraj, gölet ve sulama kanallarna girilmesinin tehlike oluturan faktörlerin yere ald açklamada, Zemin yapsnn dalgal ve engebeli olmas sebebiyle su derinliinin ani olarak deiim gösterebilmesi, yukar havzadan gelen killi ve siltli malzemenin birikimiyle zeminin çamur formunda olmas, su içerisinde su bitkilerinin doal olarak gelimesi, Su scaklnn düük olmas sebebiyle vücut ssnn dümesi sonucu hipotermi yaanabilmesi ve tatl suyun kaldrma kuvvetinin deniz suyuna oranla düük olmas. Özellikle yaz aylarnda, bölgemizde havalarn çok scak olmas nedeniyle DSce çeitli önlemler alnmasna karn baraj, gölet ve sulama kanallar bata olmak üzere suya girilmesi yasak olan bölgelerde boulma olaylar maalesef yaanmaya devam etmektedir. Göl alan içerisinde su alma yaps gibi sanat yaplarnn yer almas, sebebiyle serinlemek ya da yüzmek maksadyla depolama tesisleri ve kanallara girmek hayati risk oluturmaktadr. Bu nedenle, baraj, gölet ve sulama kanallarna, girilmemesi, suya girmenin tehlikeli ve yasak olduu bilinmelidir denildi.

Ana Sayfaya Git