Barajlar yıkılsın

HDP'nin Kadın Meclisi'nin Diyarbakır'daki mitingine katılan HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, TBMM'de siyasi görüş ve anlayışların temsil edilmesini istediklerini söyledi.

Haberler 12.11.2017 - 11:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Kadn Meclisi tarafndan organize edilen, Tecrit Kaybedecek Özgürlük Kazanacak sloganyla Diyarbakrda miting düzenlendi. stasyon Meydannda düzenlenen mitinge HDP E Genel Bakan Serpil Kemalbay, milletvekilleri Meral Dan Beta, Feleknaz Uca, Sibel Yiitalp, Ziya Pir ve mam Taçer katld.

BARAJLAR YIKILSIN

Tecrit ve tecavüzlere hayr yazl pankartlarn asld alana partililer aranarak geldi. Miting srasnda yasad sloganlarn atlmamas için komite uyarlarda bulunurken, alana HDP bayraklar dnda bayrak ve flama alnmad. Türkçe ve Kürtçe arklarn çalnd mitingde HDP E Genel Bakan Serpil Kemalbay, bir konuma yapt. Cumhurbakan Erdoann Türkiyedeki terör örgütü bu konuda çok çok hassas. En az 5-10-15 çocuklar var sözlerini eletiren HDPli Kemalbay, öyle konutu:

AKP Genel Bakan Erdoan ise ne diyor? Diyor ki, Müslüman kadnlar artk sizin de çok çocuk yapmanz lazm. 15 çocuk yapmanz lazm çünkü teröristlerin 15 çocuu var diyor. Siz hiç bugüne kadar böyle bir cümle duydunuz mu? Bu ülke, bu kadar çok faist iktidara tanklk etti. Bu ülke pek çok diktatöre tanklk etti. Fakat bu ülkede imdiye kadar böyle bir cümle kurulmad. Sizlerin huzurunda AKP Genel Bakan, Cumhurbakan Erdoan insanla davet ediyorum. Bu corafyada kimin çok çocuu var? Bu corafyada kim 15 çocua kadar çocuk yapabiliyor? çok çocuklu dediimizde kimi anlyoruz? Kürtleri. Kürtleri terörist ilan eden, ötekiletiren, kürtleri düman eden bu siyaset anlayn knyoruz. Bu ötekiletirme diline, bu nefret diline, bu rkç dile, bu cinsiyetçi dile lanet olsun.

EZLEN HALKLAR

Demokrasiyi sadece HDP için deil Türkiyede yaayan bütün ezilen halklar için istediklerini ifade eden Kemalbay, sözlerini öyle sürdürdü; Biz ilkesel bir partiyiz, demokrasiyi sadece kendimiz için deil. Demokrasiyi halklarmz, ezilenler, yok saylanlar için istiyoruz. Barajn yklmasn istiyoruz. Biz bütün siyasi görülerin, bütün anlaylarn temsil edilmesini istiyoruz. Temsili sistemle parlamentoda bütün görüler temsil edilsin var msnz? diyoruz. Bizler bugüne kadar barajlarla siyasi iradesi bugüne kadar parlamentoya yanstlmayan siyasi iradesi parlamentoya yanstlmayan bir siyaset olarak bunu söylüyoruz. Bizlerin barajlarla görüü ite bu ilkesel görütür. Bundan MHPde yararlanrsa yararlansn, kim yararlanrsa yararlansn, barajlar yklsn diyoruz. Barajlar olmasn halk özgür olsun. Halkn siyasi görüleri her yerde hayat bulsun istiyoruz.

9 K GÖZALTINA ALINDI

Kemalbayn da konumac olarak katld miting srasnda yasad slogan attklar tespit edilen 2si kadn, 9 kii gözaltna alnd. üphellier, ifadeleri alnmak üzere Emniyet Müdürlüüne götürüldü.

Ana Sayfaya Git