Barış rallisi!

"Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi'nin önemli bir ayağının Şanlıurfa'da Göbeklitepe temasıyla yapılacak olması bizim için büyük bir kazanım"

Haberler 23.03.2019 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünyann birçok yerinden amatör ve profesyonel ralli tutkunlarnn katld Dou-Bat Dostluk ve Bar Rallisinin 14üncüsü, 27-29 Maysta Göbeklitepe temasyla düzenlenecek.

Turizm Gelitirme A ile Dou-Bat Dostluk ve Bar Rallisi Dernei arasnda, anlurfa Valilii Toplant Salonunda i birlii protokolü imzaland.

Vali Abdullah Erin, burada yapt konumada, turizmin gelitirilmesi konusunda kentteki bütün kurumlarla ciddi admlar attklarn söyledi.

Kenti özellikle uluslararas alanda tantmaya yönelik çalmalar yürüttüklerini belirten Erin, bu çalmalar için ciddi yatrmlar da yaptklarn dile getirdi.

Vali Erin, 2019un Göbeklitepe Yl ilan edilmesiyle turizmde büyük bir frsat yakaladklarn ifade ederek, Bu yl düzenleyeceimiz etkinliklerin özellikle uluslararas düzeyde olmasna dikkat ediyoruz. Bunlardan bir tanesi de çok benimsediimiz Dou-Bat Dostluk ve Bar Rallisi. nallah anlurfaya ayr bir renk katacak. Bu etkinlik özellikle sahip olduumuz bata Göbeklitepe olmak üzere tarihi ve turistik mekanlarn tantmna katk salayacak. Dou-Bat Dostluk ve Bar Rallisinin önemli bir ayann, anlurfada Göbeklitepe temasyla yaplacak olmas bizim için büyük bir kazanm. ifadelerini kulland.

Dou-Bat Dostluk ve Bar Rallisi Dernei Bakan Nadir Serin de ralliyi geçen yl çanakkalede gerçekletirdiklerini hatrlatt.

Rallinin büyük bir geri dönüümü olduunu belirten Serin, öyle devam etti:

Göbeklitepe temasyla düzenlenecek

Bu çalmamz Dileri Bakanl ile Kültür ve Turizm Bakanl tarafndan da destekleniyor. Yarmaclarn yüzde 90 yabanc. Önemli olan gelen yabanc sporcularn ülkelerine gönüllü turizm elçisi olarak dönmeleri. Bu çok önemli. çou zaman ön yargyla geliyorlar. Baz konularda kafalarnda soru iareti oluyor. Türkiyenin sadece Antalya, stanbul, Bodrum veya Marmaristen ibaret olmadn gösteriyor, Anadolunun zenginliklerini, tarihi ve turizm alanlarn ön plana çkarmaya çalyoruz. Bu da saha çalmasyla gerçekletirilecek. Biz yarmaclarmza Göbeklitepe ile ilgili ödevler verdik. Örnein bir Göbeklitepe videosu çekerek sosyal medyada paylamalarn istedik. Beenilen videoya da ödül verme gibi çalmalar planlyoruz. Dier yandan Göbeklitepe ve buradaki tarihi mekanlar çekip sosyal medya hesaplarndan paylamalarn istiyoruz.

anlurfa Büyükehir Belediye Bakan Nihat çiftçi ise kentin büyük bir organizasyona ev sahiplii yapacan kaydederek, etkinliin kentin tantmna büyük katk salayacana inandn ifade etti.

Bu yl Göbeklitepe temasyla 12 ülkede gerçekletirilecek ralliye katlacak 120 araç Göbeklitepe logosunu kullanacak, bir aracn d yüzeyine ise Göbeklitepe fotoraflaryla giydirme yaplacak.

Ana Sayfaya Git