Barış'a Kürtçe ağıt

HAKKARİ'nin Çukurca ilçesinde PKK'lılarla girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Sait Barış (26), memleketi Şırnak'ın İdil ilçesinde Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi.

Haberler 03.06.2019 - 11:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çukurcada önceki gün PKKllarla çkan çatmada ehit olan Jandarma Uzman çavu Mehmet Sait Bar, dil ilçesinde topraa verildi. çukurcadaki uurlama törenin ardndan rnak erefattin Elçi Havalimanna getirilen ehidin naa cenaze aracyla Güzelova köyüne getirildi. Bekar olan ehidin köy camisinde klnan cenaze namazna rnak Valisi Aktan AK Parti Milletvekili Rizgin Birlik, Belediye Bakan Mehmet Yaka, 23üncü Jandarma Snr Tümen Komutan Tugeneral Halil Soysal, çakrsöüt Jandarma Komando Tugay Komutan Tugeneral Alper Sr, l Jandarma Komutan Tugeneral Selçuk Yldrm, AK Parti l Bakan brahim Halil Erkan, ehit ve Gazi Aileleri Federasyon Bakan Mehmet Göngör, ehidin yaknlar ve silah arkadalar katld. Klnan cenaze namaznn ardndan ehit Jandarma Uzman çavu Mehmet Sait Bar için helallik istenilerek, dualar okundu. Baba evine götürülen ehidin naa, daha sonra Alata Mezarlnda Kürtçe atlarla topraa verildi.

EHTLERE SON GÖREV!

Idrdaki çatmada ehit olan Piyade Uzman Onba brahim Alc (26) memleketi Tokatn Erbaa ilçesinde 5 bin kiinin katld cenaze töreninin ardndan gözyalar arasnda topraa verildi. Olunun askeri kyafetini giyen Yeter Alc, ki olum var onlar da ehit veririm. Seninle gurur duyuyorum yavrum diye at yakt.

Ayn çatmada ehit olan Piyade Uzman Onba Yasin çubukun cenazesi ise Afyonkarahisarn uhut ilçesine bal Balçkhisar köyünde son yolculuuna uurland. ehitlerden Uzman Onba Ali Ylmaz (23), memleketi Kütahyann Simav ilçesinde son yolculuuna uurland.

Ana Sayfaya Git