'Barışın polisi' Diyarbakır'da gençler ve çocuklarla buluştu

TÜRKİYE'de farklı kentlerde 30 yıldan beri terör ve istihbarat birimlerinde görev yapan Birinci Sınıf Emniyet Müdürü ve Polis Başmüfettişi olup, sanatsal faaliyetleri ile bilinen ve halk arasında 'barışın polisi' olarak adlandırılan Ahmet Sula, Diyarbakır'da çocuklar ve gençlere sanatı anlatmak üzere kültür merkezinde bir konferans verdi.

Haberler 22.05.2018 - 09:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ahmet Sula, Güneydou program kapsamnda Diyarbakra geldi. Sula, ilk dura olan kentte, 700 çocuk ve gençten oluan grupla bulutu. Yurt içi ve dnda çok sayda sergi açan Sula, sanatn bu kez Diyarbakrllara düzenledii konferansta sergiledi. çocuklar için tiyatro, gençler için müzik ve baz yetikin gruplar için de resim sergisini anlatan Sula, programna katlanlar kendine hayran brakt.

Ziyaretiyle ilgi olarak konuan Sula, genellikle olumsuz olaylarnn yanstldn ve bu ön yarglar krmak için ise seminer, eitim ve konferans verdiini söyledi. Sula,Terörle Mücadele Daire Bakanlnda görevliyken bir toplantya gelmitim. Bu ehrin ne kadar mukaddes olduunu anladm. Bilgileri örenince bu kez sevgim artmaya balad. Diyarbakrda terörden madur olan kiiler çok fazla. O yüzden burada bunu hissedince buradaki gençlerle bu mübarek ramazan aynda bulutum. Bugünün zemini 4 yl önce atld aslnda. Gençler zannettikleri ile hakikati ayrt etmelidir dedi.

DYARBAKIR çN GENçLER YETECEK

Diyarbakr için bir hayrseverin kalc bir yardmda bulunmas çabalarnn olduunu ve bu sayede destek olarak gençlerin yetimesinde önemli rol oynayacan dile getirdi. Sula, yi bir sanatç olmak için, sanatç ustan geçeceksin ama kendini de geçecek bir usta yetitirmeliyiz. Bu sebeple Diyarbakrda Terörle Mücadele ekipleriyle görüüyorum. Gençler için güzel iler yetitirmek için diye konutu. Diyarbakrdaki programnn ardndan Sula, bölgedeki kentlerini srayla gezerek örenciler ve yetikinlerle bir araya gelecek.

Ana Sayfaya Git