Baro'da açlık grevi başladı!

Tutuklu aileleri, cezaevlerinde sürdürülen açlık grevine dikkat çekmek üzere Diyarbakır Barosu’nda 3 günlük açlık grevi eylemi başlattı.

Haberler 11.04.2019 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir süredir cezaevlerinde sürdürülen açlk grevlerine destek vermek ve kamuoyu oluturmak üzere Diyarbakrda bir araya gelen Tutuklu Aileleri, Diyarbakr Barosu Seminer Salonunda 3 günlük açlk grevi eylemi balatt. Eylemde, tutuklularn fotoraflar tand.

ÖLÜM GEREKYORSA BZ ÖLELM

Baronun salonunda ger çekletiren eylemle ilgili açklama yapan ve kendilerine Bar Anneleri Meclisi üyesi ünvan veren tutuklu yakn Nezahat Teke, Baroda bulunan tüm annelerin evlat hasreti ve evlat acs çektiini öne sürerek, baroda eyleme balamalarnn nedenin açlk grevleri olduunu söyledi.

Teke, Baro adalet ve hukuk yeridir. Bizler de tüm tutuklu anneleri gibi çocuklarmzn durumunu görüyoruz ve nerede sesimizi yükseltebiliriz diyoruz. Leyla Güven bugün 154 gündür açlk grevindedir ve ölümle pençeleiyor. Bizler de çocuklarmz ölmesin diye burada eyleme baladk. Madem çocuklarmz aç kalyor, bizler de burada 3 gün boyunca oturma eylemi yapp açlk grevine gireceiz. Görüe gidip geldik, çocuklarmz gördük, gözümüze uyku girmiyor. Ölüm gerekiyorsa biz ölelim. Tüm dünyaya diyoruz, herkesin hakk vardr dedi.

uana kadar 7 kiinin cezaevinde öldüünü söyleyen Teke, artk çocuklarnn tabutlarnn gelmesini istemediklerini ifade ederek çocuklarmza kulak vermeyen vicdanszdr. Baro da kusurumuza bakmasn, herkes sesimizi duysun. Tek isteimiz var çocuklarmz ölmesin diye konutu.

TALEPLER MERU VE HAKLI

Baro Bakan Yardmcs Gazal Bayram Koluman ise açlk grevi eyleminin talebinin meru ve hukuki olduunu öne sürerek, tutuklu yaknlar olarak balatlan oturma ve açlk grevi eylemini ise anlalr ve kabul edilir bulduunu ifade etti. Devam eden açlk grevi eyleminden en çok etkilenenlerin tutuklu anneleri olduunu belirten Koluman, annelerin taleplerinin kendilerinin talebi olduunu viddia etti. Koluman, Baromuz, insan haklarn savunan ve yaam hakkn kutsayan bir kurumdur. Burada böylesi bir eylem balatmanz hakl buluyorum. çünkü binlerce tutuklu uan bulunduklar cezaevlerinde açlk grevi eylemi balatm durumda. Ve talepleri de gayet meru ve hakl. Bu anlamda sizlerin balatm olduunuz eylemin talebini hakl bulduumu belirtmek istiyorum. Baromuz sizlerindir. Baromuza ho geldiniz. Sizlerle olduumuzu bilmenizi istiyorum diye konutu.

Baro Yönetim Kurulu Üyesi Serdar çelebi de tutuklu ailelerinin baroya gelmesinin hukuka olan inancn bitmediinin iareti olduunu ifade ederek, baronun her daim tutsak yaknlarnn yannda olmay sürdüreceini kaydetti.

Ana Sayfaya Git