Barzani: Irak topraklarından Türkiye ve İran'a saldırı düzenlenmesine karşıyız

IRAK Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Kürt bölgesi topraklarından gerek İran ve gerekse Türkiye'ye saldırılar düzenlemesine karşı olduklarını belirterek, "İran muhalif grupları ve PKK'dan defalarca Kürdistan Bölgesi'nin topraklarından saldırı düzenlememesini talep ettik" dedi.

Haberler 05.07.2018 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erbil kentinde Bakanlar kurulu toplantsndan sonra basn toplants düzenleyen IKBY Babakan Neçirvan Barzani, açklamalarda bulundu. Barzani, Cumhurbakan Erdoan ile telefon göremesinde, Kürt bölgesel yönetimi ile Ankara arasndaki ilikilerin daha da gelimesi üzerinde durduklarn ifade ederek, Bu telefon görümesi, Türkiyedeki seçimlerden sonra kutlamada bulunmak ile ilgiliydi. Ankaradaki yetkililerle daha yakndan görümeler gerçekletirmek üzere, ilk frsatta Türkiyeyi ziyaret edebilirim dedi.

IRAK TOPRAKLARINDAN SALDIRI

Neçirvan Barzani, Kerkükte üretilen mevcut petrolün petrol boru hatt üzerinden Ceyhan Limanna ihraç edilmesi konusunda her türlü ibirliine hazr olduklarn kaydetti. Barzani, petrolün Ceyhan Limanna tanmas konusunda ise Badattan henüz yant almadklarn söyledi.

Gerek Türkiye, gerekse bakas tarafndan Irakta yaplan operasyonlarda, sivil halkn yaamn yitirmesinden endie duyduklarn belirterek, PKK, Kürdistan bölgesinin büyük bir bölümünü igal ederek, buradan Türkiyeye saldrlar düzenliyor. Biz buna karyz. Kürdistan bölgesi topraklarndan gerek ran, gerekse Türkiyeye saldrlmasna karyz. ran muhalif gruplar ve PKKdan, defalarca Kürdistan bölgesinin topraklarndan bu iki ülkeye saldr düzenlememesini talep ettik dedi.

Barzani, Türkiyenin bölgede operasyon düzenlemesinin nedeninin de bu saldrlardan kaynaklandn belirterek, Yaplanlar tek tarafl deil, halkn bunu bilmesi lazm diye konutu.

Ana Sayfaya Git