Başbağlar köyünde katledilen 33 kişi dualarla anıldı

ERZİNCAN'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde, 5 Temmuz 1993'te PKK'lı teröristler tarafından katledilen 33 kişi, olayın 25'inci yıl dönümünde köyde düzenlenen törenle anıldı.

Haberler 06.07.2018 - 11:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babalar köyü Kültürevi önünde düzenlenen törene, Gümrük ve Ticaret Bakan Bülent Tüfenkci, Erzincan Valisi Ali Arslanta, Ak Parti Genel Bakan Yardmcs Ravza Kavakc Kan, Ak Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan çakr, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Kemaliye Kaymakam Mustafa lhan, Kemaliye Belediye Bakan Mustafa Haznedar, Vatan Partisi Genel Bakan Yardmcs Ercan Enç, Hür Dava Partisi Genel dare Kurul Üyesi Mehmet Duran, Babalar Köyü Muhtar Ali Akarpnar ile köy sakinleri katld.

Kuran Kerim okunmas ile balayan programda konuan Muhtar Ali Akarpnar yaadklar katliamn üzerinden 25 yl geçmesine ramen Babalar köyü mazlumlarnn yitirilen haklarn, kaybedilen canlarnn kanlarnn yerde kalmasn, meru olarak mahkeme ve dier kesimlerde aramaya devam ettiklerini söyledi.

Ak Parti Genel Bakan Yardmcs Ravza Kavakc Kan ise konumasnda, nsan erefi mahlukattr, her eyin en güzeline layktr. En temel insan hakk, hayat hakkdr, ama zaman zaman bu erefi mahlukatn bir ksm esfeli safilinden daha aa seviyeye düer, terör örgütü olur, masum vatandalar namazdan çkan, namaza giden, iiyle megul olan vatandalar korkakça, kahpece katleder. Hiç gözünün yana bakmadan Sivas, Babalar der, Türkiye içinde, dnda masum insanlar katleder. Bu PKKnn yapt ne ilk hain saldrdr, ne de sonuncusu olmutur, ama maalesef karanlk günler de bizi Alevi, Sünni, Kürt, Türk diye birbirine düürmeye çalanlar, bunu körüklemitir. Maalesef bazen devlet, milletine, vatandana sahip çkamamtr. O günler eski Türkiye günlerine aittir, artk Türkiyede hiç kimse vatandamzn hayatna tecavüz ve müdahale hakkna sahip deildir, buna yeltenemezler diye konutu.

2 YIL çERSNDE 36 TERÖRST ETKSZ HALE GETRLD

Erzincanda 2 yl içerisinde düzenlenen operasyonlarda 36 teröristin etkisiz hale getirildiini ifade ederen Vali Ali Arslanta ise, Bu süreçte tek bir ehit bile vermedik. Devletimizin terörle mücadeledeki azmi, her yerde devam ediyor. Artk devletin imkanlar öyle hale geldi ki; bilgisayar oyunu gibi. Yukardan izliyoruz, aada kahramanlarmz günün hangi saati olursa olsun, hatta sizler bayram namazn huzurla eda etmek için camiye giderken, güvenlik kahramanlarmz, Munzur Da tepesinde terörist tepelemekle meguldüler. Onlar çocuklaryla, aileleriyle bayramlaamad, teröristlerle mücadele ettiler dedi.

KATLAMI YAPANLAR, AYNI ELLERD

Gümrük ve Ticaret Bakan Bülent Tüfenkci ise, 25 yl önce bu topraklarda aclar yaand. Sivasta, Babalarda aclar yaand. Esasnda o aclarn izlerini takip ettiinizde ayn kapya çktn görüyorsunuz. O gün o olaylar tertipleyenler, burada bu masum canlar alanlar, 15 Temmuzda da ayn amac tayorlard. Marata da, Malatya olaylarnda da ayn amac tayorlard, amaçlar bu topraklar bölmek, insanmz birbirine düürmek, kardei kardee krdrmak. 2 Temmuzda Madmakta canmz yand, 5 Temmuzda bu topraklarda yine bizim kanmz akt. O gün bu katliam yapan eller, ayn ellerdi, ayn amaca hizmet ediyordu. Allaha hamd olsun, bugün bu katliam yapanlardan, ayn amac tayanlardan, sonuna kadar hesap soruluyor diye konutu.

15 Temmuzdan sonra Türkiyenin her bir noktasnda titizlikle operasyonlarn devam ettiini belirten Tüfenkci, hainlerin bataklklarn kurutmak için yurt içinde ve yurt dnda baarl operasyonlar yaptklarn dile getirdi. Operasyonlar yürütürken milletten baka kimseden izin almadklarn da sözlerine ekledi

Konumalarn ardndan anma program ehitlikte devam etti. Burada ehitlik önüne karanfil brakan protokol üyeleri dua etti.

Ana Sayfaya Git