"Başımızı hiç eğmeyeceğiz, onlardan korkmuyoruz"

Van'da PKK'lılarca şehit edilen AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi'nin çocukları teröre lanet getirdi.

Haberler 05.07.2017 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ahi ailesinin yaad, Özalp ilçesine bal Boazkesen Mahallesindeki evde yas tutuluyor. Türk bayraklaryla donatlan taziye evine gelen Ahinin yaknlar ve vatandalar terör örgütüne tepki gösteriyor.

Ahiden geriye yalar 12-30 arasnda deien 8i kz 6s erkek 14 çocuk kald. Babalarnn, Türk bayraklar ile ehit yazsnn yer ald mezar tana sarlarak gözya döken çocuklar, babalarnn kannn yerde kalmayacana inandklarn ifade etti. Aydn Ahinin çocuklarndan Metin Ahi, babasnn kimseyi incitmeyen, kimseye zarar vermeyen ve herkesin yardmna koan biri olduunu söyledi.

Babasnn AK Partide hizmet verdiini anlatan Ahi, Onlarn karsnda her zaman dik durdu. Babam ehit oldu. Biz 14 kardeiz ve hepimize babam bakt, okuttu, evlendirdi. Bize hep iyilik yapmamz söylerdi. Doru yolu gösterdi her zaman. imdi ben babam kara topraa verdim. Vatana feda ettim. Vatan sa olsun. diye konutu.

-Onlardan korkmad ve ban hiç emedi

Kz Aycan Ahi ise babasnn kendilerine gurur duyacaklar bir isim braktn vurgulad. Babalarnn adnn bir okulda yaatlmasn ve katillerin bir an önce bulunmasn isteyen Ahi, u ifadeleri kulland: Akam babam odasnda yatyordu. Birden kapy krp içeri girdiler. ki kiinin ellerinde kalanikof silah vard. Hepimizi salona topladlar, telefonlarmz aldlar, babam o srada yatyordu. Babamdan kendilerini arabayla baka bir köye götürmelerini istediler. Arabamzn olmadn söyledim. Babamdan silahn istediler. Babam silahnn olmadn söyledi. Sonra babam alp götürdüler. Babam elimi skt ve cüzdann vererek Kzm cüzdanm sana emanet dedi. Sonra silah sesini duyduk. Babam da gibi dimdik durdu. Onlardan hiç korkmad ve ban hiç emedi. Biz de onun çocuklaryz. Ben babamn kzym. Hiçbir zaman emeyeceim bam. Onlardan korkmuyoruz. Bayrak, vatan sa olsun.

Siz babamn evine nasl ate düürdüyseniz, Allah da sizin evinize ate düürsün ifadelerini kullanan kz Türkan Ahi de kardelerine sahip çklmasn istedi.

Ana Sayfaya Git