Başkan Mızraklı, atık pil toplayan okullara ödüllerini verdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Selçuk Mızraklı, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nın 2018-2019 eğitim yılı içinde 3 farklı kategoride başlattığı, 91 okulun katılım gösterdiği ve toplam 2 ton 820 kilogram atık pilin toplandığı kampanya kapsamında dereceye giren okullara ödüllerini verdi.

Haberler 27.06.2019 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi çevre Koruma ve Kontrol Daire Bakanlnn, 2018-2019 eitim ve öretim döneminde düzenledii atk pil toplama kampanyasnda dereceye giren okullar ödüllerini Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Dr. Selçuk Mzraklnn elinden ald. Anaokulu, ilkokul-ortaokul ve lise olmak üzere 3 farkl kategoride yaplan yarmada dereceye giren okullara ödülleri eitim salonunda düzenlenen törenle verildi.

ATIK PL TOPLAYAN OKULLAR

Okullara kampanyaya katlmlarndan dolay teekkür eden Bakan Mzrakl, Diyarbakrda gerek insan tabiat ayn zamanda kentlilik bilinci konusunda baz eylere dokunulmas ve gelitirilmesi gerekiyor. Bu konuda da üphesiz ebeveynlerin sorumlu olduu kadar hepimiz sorumluyuz. Ama bunu da onlara en iyi ekilde nakedebilecek olanlarda siz öretmenlersiniz. O anlamda çevre, atklara dönük alnmas gereken tutum, enerji bilinci ve su israfn önlemek ile ilgili bilinçlenme süreçlerinde sizin emeiniz ile katknz büyük olacaktr dedi.

OKULLAR ÖDÜLLENDRLD

Yapt konumann ardndan Mzrakl, dereceye giren 118 kilogram ile Kayapnar Kz Anadolu mam Hatip Lisesi Uygulamal Anaokulu, 60 kilogram ile Minikler Anaokulu, 354 kilogram ile Mehmetçik lkokulu, 180 kilogram ile Sezai Karakoç Anadolu Lisesi, 139 kilogram ile Muazzez Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve 132 kilogram ile Rekabet Kurumu Anadolu Lisesine okullar temsilen törene katlan eitmenlere ödüllerini verdi.

çevre Bilinci eitimlerinde tüm okullara atk pil toplama kutular brakld. Ekimde balayp Nisan aynda tamamlanan kampanyaya 91 okulun katlrken, kampanya sonunda 2 ton 820 kilogram atk pil topland. Okullar dnda devlet kurumlar ile özel iletmelerde de bu yl 118 kg 200 gram atk pil topland. Kat Atk Aktarma stasyonunda depolanan atk piller, geri dönüüme kazandrlmak üzere Kocaeline gönderildi.

Ana Sayfaya Git