Başkan simgeleri yıktı

DİYARBAKIR merkez Yenişehir Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Yenişehir Kaymakamı Mehmet Özel'in talimatıyla Mervani Parkı'nda bulanan ve Mervanileri simgeleyen kabartmalar söküldü. Kaymakam Mehmet Özel, kabartmaları 'deforme olmaları nedeniyle yıktıklarını' iddia etti.

Haberler 01.04.2017 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Demokratik Bölgeler Partili (DBP) Yeniehir Belediyesi tarafndan 2012 ylnda Diyarbakr Atatürk stadyumu arkasnda yaptrlan ve açl tutuklu HDP E Genel Bakan Selahattin Demirta tarafndan açlan Mervani Parkndaki Mervanileri simgeleyen kabartmalar, Belediyeye kayyum olarak atanan ilçe Kaymakam Mehmet Özelin talimat ile söküldü.

PARKA MERVAN SM VERLMT

983-1085 yllar arasnda Diyarbakr ve çevresinde hüküm sürmü bir Kürt hanedanl olarak bilinen Mervanilerin isminin parka verilmesi de Diyarbakr Valiliince kabul edilmemiti. Halk arasnda Mervani olarak bilinen parkta tarihi 10 gözlü köprüyü andran 10 gözlü bend yaplm ve gözlerin içerisine Mervaniler dönemini simlgeleyen kabartmalar yaplmt.

YERNE NE YAPACAIMIZA KARAR VERMEDK

Parktaki kabartmalarn sökülmesi ile ilgili konuan Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakanvekili Mehmet Özel, kabartmalar deforme olmalar nedeniyle yktklarn öne sürerek öyle dedi: Orada çok kötü bir görüntü vard. O kabartmalar için kullanlan malzemeler iyi deil. Bundan dolay deforme olmutu. Biz de parkn onarm çalmalar kapsamnda deforme olan kabartlar yktk. Yerine ne yapacamz konusunda henüz karar vermedik. Önümüzdeki günlerde buna karar vereceiz.

Ana Sayfaya Git