Başları asılsız ihbarla dertte

Diyarbakır'da 2017 yılında 3 milyon 500 bin kişi 112 Acil Hattı'nı ararken bunlardan 3 milyon 382 bini asılsız veya gereksiz çıkıyor. Vatandaşlara çağrıda bulunan Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Hakan Karakaş, 112 Acil Hattı'nı gereksiz yere meşgul etmemelerini istedi.

Haberler 30.01.2018 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hayati önem tayan 112 Acil Hattn Diyarbakrda günlük 13 bin kiinin aradn belirten Karaka, bunlardan sadece 400ünün vaka olduunu söyledi.

112 acil komuta merkezinin gereksiz arandnda dier vatandalara ulamada gecikmeye sebep olduunu belirten Karaka, 112 Acil Hattn gereksiz yere megul etmemelerini istedi.

Diyarbakrda 61 istasyonda hizmet verdiklerini bildiren Karaka, Diyarbakr ve ilçeler dhil olmak üzere ilimizin tamamna tüm çarlara cevap verip, salk operasyonlarn yöneten bir merkezimiz var. 7 gün 24 saat esasna göre çalyoruz. Bunun dnda merkezimizde 5i doktorlu olmak üzere ilçeler dhil 45 istasyonumuz var bunun 40 tanesi A2 dediimiz paramedik ve acil tp teknisyenlerinden oluan ekiplerden oluuyor. B tipi dediimiz hastanelere entegre çalan 13 istasyonumuz var. Hava ambulans dediimiz gün doumu gün batm arasnda çalan bir hava ambulans var. Onun dnda da 2 tane de hastaneye gelemeyen, yatalak olan hastalarmz ya da ulam sknts yaayan hastalarmzn hastanedeki polikliniklere tanmasn salamak üzere kurmu olduumuz C tipi istasyonlarmz var. 61 istasyonla Diyarbakra hizmet veriyoruz. diye belirtti.

Diyarbakrda toplamda aktif olarak 80 civarnda ambulans olduunu söyleyen Karaka, zaman zaman bu rakamlarn arza ve bakm gibi nedenlerle deiebildiini belirtti.

Günde 8 ila 10 bin aras çar alyoruz

Diyarbakrda 2017 ylnda 112 acil komuta merkezini arayanlarn 3,5 milyon civarnda olduunu belirten Karaka, unlar kaydetti: Yaklak günde 8 ila 10 bin aras çar alyoruz. Bu çarlarn tümü vaka deil. Bunlarn bir ksm deneme amaçl ve telefon tamircilerinin arad noktalardan birisiyiz. çocuklarn oynamas var. 112 ücretsiz olarak hizmet veren bir hat olduu için çok arama alyoruz. 2017 ylnda 118 bin civarnda müdahil olduumuz vakalar var. Günde 8-10 bin arasnda çar geliyor, ama bunun 350-400 tanesi vaka olarak dönüyor. Bizi arayanlar arasnda travma vakalar younlukta. Trafik kazalar, yüksekten dümeler, darp olaylar gibi oluyor ama bunun dnda en çok yal hastalar, senkop, baylma, hastann bir anda bilincini kaybetmesi gibi durumlar ya da ba edemedikleri hastalklar ile ilgili çarlar oluyor.

Her giden ambulans sizin bir yaknnza da gidiyor olabilir

çarlarn azaltlmas ve ambulanslara yol verilmesi ile ilgili Salk Bakanl tarafndan yürütülen Yaama Yol Ver kampanyasn hatrlatan Karaka, Bunu yaklak olarak 2 yldr Diyarbakr genelinde tüm okullara giderek çocuklarmza yönelik olarak veriyoruz. lk yardm eitimlerini de sahada yaygn bir ekilde vermeye çalyoruz. çünkü en azndan insanlar biz gelene kadar yaplmas gerekenleri doru bir ekilde yapabilsinler. Tabi unu unutmamak lazm, her giden ambulans sizin bir yaknnza da gidiyor olabilir. Ya da megul ettiiniz her telefon, sizin bir gün ihtiyacnz olduu zaman ulamanz engelleyeceini de unutmamanz gerekiyor. O yüzden 112yi doru kullanmak gerekiyor. Ambulanslara yol vermek gerekiyor. Onlarn arkasna taklp onlarn yol açmasndan faydalanmak gibi bir eye dümemek gerekiyor. ifadelerini kulland.

Bilinen yerler üzerinden tarif yaplrsa daha çabuk ulalabilir

112yi ararken vatandalarn neye dikkat etmeleri gerektiiyle ilgili uyarlarda bulunan Karaka, sözlerine öyle devam etti: Zaten 112yi aradklarnda zor durumdalar ve zor durumda olduklar için o panik havalar var. Ama biz onlardan soukkanl olmalarn istiyoruz. Ve özellikle komuta kontrol merkezini aradklarnda adresi tam olarak vermelerini hastayla ilgili bilgileri vermelerini istiyoruz. çünkü biz hastann durumuna göre yönlendirme ya da komuta merkezimiz tarafndan ona salyla ilgili yapabileceklerini yaptrmaya çalyoruz. Onun için bunlar bizim için çok önemlidir. Telefonlar muhakkak hep açk olsun ve ulalabilir olsun. çünkü tekrar geri dönmek zorunda kalabiliriz, hastann ya ve rahatszlnn ne olduu, evlerinin tam olarak nerede olduunu sormak için. Ulaabileceimiz en yakn okul, cami, alveri merkezi gibi yönlendirebileceimiz noktalar varsa bu noktalarla ilgili bilgi verilirse çok daha hzl bir ekilde olay yerine varma ansmz var.

Telefon tu kilidini açmak için, telefon PIN kodunu sormak için ya da inei doum yapp Ne yapabiliriz? gibi gereksiz aramalarn olduunu söyleyen 112 acil komuta kontrol merkezinde görevli tekniker Ferit Kartal, bu tür aramalar nedeniyle gerçekte hastalar olanlarn kendilerine geç ulatn ifade etti.

Ana Sayfaya Git