Başlık parasını kaldırma kararı

Siirt'in önde gelenlerinden Duderan ailesinin aldığı karara göre, düğünde gelin için en fazla 200 gram altın istenebilecek, gelinin ailesine masraflar için 10 bin lira verilecek

Haberler 23.03.2021 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtin ileri gelen ailelerinden Duderanlar, evlilii tevik etmek, ailelerin düün srasndaki maduriyetini önlemek için kz tarafna yaplacak harcamalar snrlandrma karar ald.

Siirt Basret Kuran Kursunda bir araya gelen Duderan ailesinin mensuplar, evlilik için yaplan taleplere snrlama getirdi.

Alnan kararlar kapsamnda, erkek tarafndan 200 gram altn istenebilecek, gelinin ailesine masraflar için 10 bin lira verilecek.

Bu kararlara uymayanlarn düününe ise kimse katlmayacak.

çOK SABETL BR KARAR OLDU

Kanaat Önderi Bahattin Oran, konuya ilikin yapt açklamada, evlilik masraflarnn, hem aileleri hem de evlenecek çiftleri olumsuz etkilediini söyledi.

Oran, Peygamber Efendimiz Hadis-i eriflerinde Kolaylatrn, zorlatrmayn. buyuruyor. çok isabetli bir karar oldu. Rabbim tamamna erdirsin. dedi.

GAYEMZ GENçLERMZ EVLLE TEVK ETMEK

Basret Kuran Kursu Öreticisi Hifzullah Oran da kararn, hem gençleri hem de aileleri rahatlatacan belirtti.

Oran, Ana gayemiz, gençlerimizi evlilie ve aile hayatna tevik etmek. Aile huzuru çok önemli. Biz de burada bu kararn olumasna öncülük ettik. Örnek olsun istedik. ifadelerini kulland.

Kanaat önderi Mehmet Tetik ise Siirt ve il dnda yaayan tüm aile mensuplarnn bu karara imza attn aktard.

Tetik, daha önce 300 bin liray aan düün masraflarnn sadece 200 gram altn ve çeyiz masraf ile snrlandrldn dile getirerek, slam dini evlenip, yuva korunlara büyük önem veriyor. Biz de bu hassasiyet içinde evliliin usullerini yeniden belirledik. Kararda balk paras tamamen kaldrld. irani dediimiz tatl kaldrld. Alnan bu karar uygulamayanlarn düününe kimse katlmayacak. eklinde konutu.

Toplant sonunda Kuran- Kerim okundu, dua edildi.

Ana Sayfaya Git