Batının silahları mağarada çıktı

Batılı ülkelerin DEAŞ ile mücadele kapsamında diğer PKK/YPG/PYD'ye verdiği silahlardan bazıları, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Şırnak ve Hakkari kırsalındaki operasyonlarında teröristlerce kullanılan mağaralarda ele geçiriliyor.

Haberler 30.05.2017 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batl ülkelerin terör örgütü DEA ile mücadele kapsamnda dier PKK/YPG/PYDye verdii silahlardan bazlar, Türk Silahl Kuvvetlerinin rnak ve Hakkari krsalndaki operasyonlarnda örgüt üyelerince kullanlan maaralarda ele geçiriliyor.

Güvenlik güçlerinin PKKya yönelik operasyonlar Hakkari ve rnak krsalnda devam ediyor. Zor arazi ve hava artlarna ramen operasyonlarna devam eden güvenlik güçleri, terör örgütüne ait çok sayda mühimmat ele geçirdi. Örgüte büyük darbe vuran Mehmetçiin teröristlerin kulland maaralarda bulduu silahlar arasnda Bat meneli silahlar dikkat çekiyor.

Anlk istihbarat sonucu rnakn Biliç tepe bölgesinde operasyon gerçekletiren güvenlik güçleri, sveç meneli iki TAS roketi ile iki 60 milimetrelik havan ve mühimmatlarn ele geçirmiti. Hakkari ve rnaktaki operasyonlarda ise ABD meneli M-16 piyade tüfeklerinin ele geçirilmesiyle, DEA ile mücadele kapsamnda verilen silahlarn Türkiyeye kar kullanlmamasna yönelik müttefik ülkelerce verilen garantilerin nasl uygulanaca merak uyandryor.

- çeitli çap ve modelde silahlar

Öte yandan PKKnn Suriye kolu PYD, snr hattndan Türkiye içine gönderdii silah ve mühimmatla PKK terörünü besliyor.

Antitank roketinden piyade tüfeine kadar çeitli çap ve modelde silahlarla patlayclar, Irakn kuzeyindeki Sincar ile Suriyenin kuzeydousundaki Karaçok bölgelerinden gönderilerek yurt içindeki terör saldrlarnda kullanlyor. Silah ve patlayclarn önemli bir bölümü, ABDnin PKK/PYDye gönderdii mühimmattan oluuyor.

PKKnn Suriye kolu YPGnin, bata ABD olmak üzere baz ülkeler tarafndan yaplan yardmlarla küçük bir ordunun envanterine sahip olduu belirtiliyor. YPGnin söz konusu silah ve mühimmat, ABDnin, Suriyenin ve Irakn kuzeyinde terör örgütü DEA ile mücadeleye yönelik yapt yardmlar kapsamnda ald ifade ediliyor.

ABD Savunma Bakanl, Ekim 2015te PYDye yaklak 50 ton mühimmat gönderildiini kabul etmiti. Suriye yerel kaynaklar da 2 Aralk 2015te Rusyaya ait askeri kargo uçann, Halepin kuzeyinde PYDnin kontrolündeki eyh Maksud bölgesine 5 ton mühimmat braktn uluslararas basna rapor etmiti.

- Diyarbakr Emniyet Müdürlüüne yönelik terör saldrs

Genelkurmay Bakanlndan Sincara yönelik hava harekatnn ardndan yaplan açklamada, terör yuvas haline gelen Irakn kuzeyindeki Sincar ve Suriyenin kuzeydousundaki Karaçok bölgelerinden Türkiyeye gönderilen silah ve mühimmatn teröristlerce, güvenlik güçlerine yönelik saldrlarda kullanld vurgulanmt.

Söz konusu terör eylemleri arasnda Diyarbakr Emniyet Müdürlüüne nisan ay banda yaplan saldrnn da yer ald bildirilmiti. Emniyet Müdürlüüne yönelik saldrnn ardndan Diyarbakr Valiliinden yaplan açklamada da emniyetin ek birimlerinin bulunduu alana bitiik vaziyette bulunan apartmann bodrum katndan, Bakm Onarm ube Müdürlüüne bal tamir atölyesine doru yaklak 30 metre uzunluunda tünel kazld ve yaplan kriminal inceleme sonucu, amonyum nitrat, TNT ve mazot ile hazrlanan yaklak 1 ton olduu düünülen patlayc yerletirildii belirtilmiti.

Ana Sayfaya Git