Batman ve Siirt'ten Haleplilere yardım

Siirt ve Batman'da temin edilen insani yardım malzemeleri, Haleplilere gönderildi.

Haberler 06.01.2017 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirt Müftülüü ve çeitli sivil toplum örgütlerince düzenlenen kampanya kapsamnda 9 tr yardm topland. l merkezi ve ilçelerde toplanan gda, battaniye ve klk giyimler, Suriyeye gönderilmek üzere Kooperatif Mahallesindeki yardm toplama merkezinden trlara yüklendi.

Vali Yardmcs Bünyamin Ku ve dier yetkililerin katlmyla düzenlenen uurlama töreni, Kuran- Kerim tilavetiyle balad.

Ku, törende yapt konumada, Türkiyenin mazlumlara efkat eli uzattn, toplanan yardmlarn mazlum Suriye halkna gönderileceini söyledi.

nsanln ölmediini belirten Ku, hayrseverlikte yaran farkl kurumlarn ortak bir çat altnda Suriyelilere yardm topladn bildirdi.

Ku, Gerek dinimizde gerek Türk toplumunun yapsnda hayrseverlik ve yardmlama önemli yer tutmaktadr. Bugün bunun bir örneini yayoruz. Suriyeliler zor artlar altnda hayatlarn sürdürüyor. Oradaki insanlara bir nebze katkda bulunmak için bir araya geldik. Emei geçenleri kutluyorum. dedi.

Yardm trlar, okunan dualarn ardndan yola çkt.

- Batman

Batmanda, Yüksekörenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarnda kalan 10u kz 20 örencinin katklaryla, 250 koli kuru gda, giyim ve temel yaam malzemesi topland.

Halep bizdir, bizdendir, bizimledir sloganyla balatlan kampanyada toplanp, Türk Kzlay Batman ubesine teslim edilen yardmlar, trla Haleplilere gönderildi.

KYK l Müdürü afi Özperk, Gençlik ve Spor Bakanlnn yurt genelinde balatt kampanyaya destek olmak amacyla yardm topladklarn söyledi.

Batmanda da KYK yurtlarnda kalan örencilerin kampanyaya katldn ifade eden Özperk, bu kapsamda yaklak 250 koli yardm paketi toplandn kaydetti.

Türk Kzlay Batman ube Bakan Ali Tezdi ise kampanyaya katlanlara teekkür ederek, yardmlarn Halepteki ihtiyaç sahiplerine ulatrlacan bildirdi.

Ana Sayfaya Git