Batman'da gerginliğe jandarmadan müdahale

Batman merkeze bağlı Balpınar beldesinde Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) görevlileri ile vatandaşlar arasında çıkan gerginlik jandarmanın müdahalesiyle sona erdi.

Haberler 26.07.2018 - 12:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DCLE Elektrikin devam eden yatrm çalmalarnda eskiyen ebekeyi yenilemek ve kayt d kullanm engellemek için sayaçlar yaplarn dna almak üzere Batmann Balpnar beldesine giden ekiplerin, belde sakinleri tarafndan engellendii açkland. Görevliler ile vatandalar arasnda elektrik kullanm nedeniyle çkan gerginlik jandarmann müdahalesiyle sona erdii belirtildi.

irketin açklamasna göre olay öyle geliti:

Dicle Elektrik Datm Batman l Müdürlüü ekipleri enerji ebekesini yenilemek ve enerji kalitesini olumsuz etkileyen kayt d kullanmn önlenmesi için sayaçlar yaplarn dnda kurulacak panolarda toplamak üzere geçen pazartesi günü 4 bin nüfuslu Balpnar beldesine gitti. Bir grup belde sakini ekipleri ilçe giriinde durdurarak yatrm çalmalarnn balamasn engelledi ve çaramba gününe kadar kendilerine müsaade edilmesini istedi. Gerginlik yaanmamas adna söz konusu talebe olumlu yant vererek istenen süreyi tanyan Dicle Elektrikin ekipleri, bu sabah tekrar il merkezine 2 kilometre mesafede bulunan beldeye gitti. Ancak, bu defa sayaçlarnn yap dna alnmasn istemeyen yaklak 100 kiilik bir grup ekiplerin beldeye giriine yine engel olmak istedi. Bunun üzerine güvenlii salamak üzere jandarma ekipleri beldeye geldi.

JANDARMA LE çATITILAR

Jandarmann olay yerine gelmesine ramen engellemeler devam edince mahalle muhtarlar Dicle Elektrik l Müdürlüü yetkilileri ile görütü. Görümeden eylemci grubun bekledii yönde bir sonuç çkmaynca gerginlik artt. Jandarma yetkilileri, yaptklar anonslar ile eylemcileri dalmalar konusunda uyard. Uyarlara ramen dalmayan ve jandarmaya mukavemet gösteren eylemci grup, biber gaz ve tazyikli su ile datld. Jandarmann Balpnar beldesinde ald güvenlik tedbirleri devam ederken, Dicle Elektrik ekipleri yaanan gerginlik nedeniyle çalmalarna balayamad.

Ana Sayfaya Git