Batman'dan girişimcilere yatırım çağrısı

Batman'da düzenlenen "Tekstil Sektörü İstişare Toplantısı"nda girişimcilere yatırım çağrısında bulunuldu.

Haberler 08.10.2021 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çalma ve Kurumu (KUR) l Müdürlüü tarafndan Kültür ve Turizm l Müdürlüü konferans salonunda düzenlenen toplantya KUR yetkilileri ve tekstil sektörü temsilcileri katld.

KURun salad destekler ve uygulad programlara ilikin bilgilendirme yaplan toplantda konuan KUR l Müdürü Besim Eviz, 2012 ylnda kentte tekstil sektöründe 650 kii çaltn, bugün ise resmi kaytlara göre yaklak 30 bin kiinin istihdam edildiini söyledi.

Devletin verdii tevikler, KURun verimli çalmalar bugün tekstil sektöründe istihdama can simidi oldu. Gerek yerli gerekse de ulusal düzeyde i verenlerimiz gelip Batmanda yatrm yapacak. Yatrmcmzn ayana krmz hal sereceiz. diyen Eviz, devletin verdii teviklerin ve KURun eitim destekleri ve nitelikli i gücü yetitirme çalmalarnn kentte maksimum düzeyde kullanlacan, kaynaklarn istihdam ve yatrm için seferber edileceini belirtti.

Eviz, tekstil sektöründe 260n üzerinde i veren olduunu, çevre il ve ilçelerden bile Batmana tekstil sektöründe çalmaya gelenlerin bulunduunu dile getirerek, Batman bu manada artk kalbna smyor. Batman bölgesel anlamda da sektörün merkezidir ve bu sektör gelecekte de çok güçlü olacaktr. Bu sektör sosyo-ekonomik açdan dermandr. Binlerce genç kzmz evinde oturacana bugün üretime katlyor. dedi.

YABANCI YATIRIMCIYA DAHA FAZLA ÖNEM VERMEMZ GEREKYOR

Batman Tekstil Sanayici adamlar Dernei (TEKSAD) Bakan Mehmet Ali Öztürk, kentte son yllarda gelien tekstil sektöründe 30 bin kiinin istihdam edildiini, bunun yan sektörlere de etkisinin olduunu, bu alanda yatrmclarn daha çok desteklenmesi gerektiini belirtti.

1700 servis arac sektörün tama iini yapyor. Bu servisler petrol almaya gidiyor. çalan içilerimizin yemei halden ve kasaptan geliyor. Bütün ehrin döngüsüne etki eden bir yaps var bu sektörün. ehrin ekonomik döngüsüne büyük katks olan bir sektörden bahsediyorum. ifadelerini kullanan Öztürk, bu sektörün Batman için son derece önemli olduunu aktard.

Öztürk, herkesin bu çerçevede sektöre yaklamas gerektiine iaret ederek, tekstilin Batmanda adeta bir sosyal sorumluluk projesi olduunu kaydetti.

Ekonominin iyi olduu yerde, iin olduu yerde huzurun da olacan dile getiren Öztürk, Madem elimizde böyle bir nimet var ve günden güne büyük firmalar, Buraya nasl bir yatrm yapabiliriz? aray içerisindeyken bizim de bu insanlarn önünü açmamz lazm. Yabanc yatrmcya daha fazla önem vermemiz gerekiyor. eklinde konutu.

Toplantya, l Salk Müdürü Hakan Pamukçu, Anadolu Aslanlar Adamlar Dernei (ASKON) Batman ube Bakan Mehmet Selman Nasrolu da katld.

Ana Sayfaya Git