Batuhan'ın ailesinin isyanı

DİYARBAKIR'da geçen Kurban Bayramı'nda bir parkta darp edildiği iddia edilen ve komaya girmesinin ardından yatağa mahkum olan 14 yaşındaki Batuhan Korkmaz yaşam mücadelesi veriyor. Davanın delil yetersizliğinden kapandığını söyleyen annesi Halise Karaşin, suçluların bulunarak, cezalandırılmasını istiyor.

Haberler 21.03.2019 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda geçen kurban bayram öncesi tra olmak için evinden çkan 14 yandaki Batuhan Korkmaz, iddiaya göre kimlii belirsiz kii ya da kiilerce parkta darp edildi. Parkta öldü sanlarak hastaneye kaldrlan Batuhan, 8 aydr yatalak halde yaamn sürdürüyor. Olunun salna kavumas için elinden gelen hereyi yapan anne Halise Karain, evladnn gözünün önünde her geçen gün eridiini. dosyann delil yetersizliinden kapandn söyüyor. Dosyann kapanmasn kabul etmeyen Karain, üvey kzndan yardm isteyerek Batuhan olaydan 2 ay sonra tedavi için üvey ablasnn stanbul Esenlerdeki evine getirdi.Burada yaklak 6 aydr yataa mahkum ekilde tedavisi devam eden Batuhan Korkmaz, annesi tarafndan boazndan boru yardmyla beslenerek yaam mücadelesini sürdürüyor.

BERBERE GTMEK çN EVDEN çIKTI

Ölüm haberini ald an anlatan anne Halise Karain,Geçen sene bayram arifesinde çocuum berbere gitmek için çkt evden. Daha sonra bir türlü haber alamadm kendisinden. Kendi imkanlarmla gece yars kalktm çocuumu aradm. Herhangi bir izine rastlayamadm. Daha sonra 155i aradm ve çocuumun yan, cinsiyetini verip haber verilmesini bekledim. Saat gece 01.30dan sonra çocuumu daha fazla aramaya çkamadm. 3 saat sonra Diyarbakr çocuk ubeden bir telefon geldi. Batuhan Korkmazn nesi olduumu sordu. Annesi olduumu söyledim. Batuhan Korkmaz ölü bulundu diye söylediler. Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesinde çocuumu youn bakma almlar. çocuum ilk gittiimde ölü deildi, komadayd ama durumu çok kritikti. Bu nedenle olumla görümenin sakncal olduunu söylediler dedi.

BU DURUP DURURKEN OLACAK BR EY DEL

Halise Karain öyle devam etti:

Karakola birkaç kez gittiimde polis, bana bunu yapanlarla ilgili olarak herhangi bir izin, bilginin olmadn söyledi. Bu durup dururken olacak bir ey deil. Sadece 7 tane kamera görüntüsünün olduunu fakat birinin çaltn söylediler. Bu srada biz babasyla 6 senedir ayryz. Babasnn ceza evinde olduunu örendik. Babasna haber verdik ve kendisi 2 günlüüne izin alp gelebildi. Babasyla beraber olayla ilgilenen savcy bulduk. Bize 7 kamera arasndan, çalan bir kamerann kaydn verdiler. Bu bir kameradaki görüntüde ise oluma vurup kaçan kiinin görüntüsü gözükmüyor. Yani ne olduuna dair görüntü yok. Olayn sonunda olum parkta bulundu. Olumun kalbi 2 ay boyunca yüzde 30 orannda çalarak komada kald dedi.

BR NSANIN DEER BU KADAR MI UCUZ?

Halise Karain, u anda stanbula, üvey kzmn evine geleli 6 ay oldu. O olmasayd u anda çocuum hayatta deildi. Onun sayesinde çocuum daha iyi tedavi oluyor. Devletten böyle bir söz duyduktan sonra artk onlardan bir beklentim kalmad. Bu saatten sonra büyüklerime sesleniyorum. Allah rzas için diyorum. Bir insann deeri bu kadar m ucuz? dedi.

OLUM YEL KARTLI OLDUU çN HASTANEDE TEDAV EDLMYOR

çocuumun herhangi bir fenalamas durumunda sabah 09.00, 10.00 sralarnda ambulans çaryoruz diyen Halise Karain, öyle konutu:

Gece saat 00.00, 01.00 sralarna kadar ben ve çocuum hastanede rehin kalyoruz. Olumun o kadar uzun bir süre orada kalmamas gerekiyor. Boaznda açk bir delik olduu için hastane ortam onun için hiç hijyenik deil. Sürekli aspire edilmesi gerekiyor. çünkü tkandnda aspire olmazsa olum tekrar kalp krizi geçirebilir. Ayrca almas gereken ilaçlar var, beslenmesi gerekiyor. Hastanede acil bir durum olmadkça ambulansla eve brakmaya izin vermiyorlar. Bu nedenle mecburen hastanede kalm oluyoruz. Olum yeil kartl olduu için hastanede tedavi edilemiyor. çocuum SSKl olsayd olumu tedavi edebileceklerini söylüyorlar. Maddi olarak u anda çalmyorum ve bir gelirim yok. Üvey kzm, onun kocas ve çevreden birkaç kiinin yardm sayesinde oluma bakabiliyorum. çocuum bu durumda deilken asgari ücrete çalyordum. Kimseye ihtiyacm yoktu. eklinde konutu.

BEN KALP KRZ OLDUUNU DÜÜNMÜYORUM

Batuhann karnnda kesik izi olduunu, olunun kalp krizi sonucunda yataa baml hale gelmediini söyleyen anne Karain, sözlerini öyle tamamlad:

Hiç kimse bize bir bilgi vermedi ne savc ne karakol, çocuk ube olsun. Biz çou yere bavuru yaptk. Zaten adli vaka, diye kendileri hastaneye geldi. Allah korusun, çocuum durup dururken de ölebilirdi fakat polis, çocuumun kalp krizi ya da baka bir nedenden ölmesiyle ilgili de bir bilgi vermedi. Öldükten sonra otopsisi çekilirse ancak o zaman tehis koyabilir, dediler. Olumu ilk gördüümde çrlçplak bir vaziyetteydi. Cihazlara balyd. Vücudunda karnnda ciddi anlamda bir kesik gördüm. Hatta ben bu kesii hemen orada olumun hemiresine sordum. Hemire, kendileriyle bir alakasnn olmadn ambulans getirdiinde çocuun bu halde olduunu söyledi. Ben olumdaki bu yaray bçak izine benzettiimi söyledim. Hemire ise bu durumu çocuumun doktoruyla görümemi söyledi. Doktorum da çocuumu darp edenlerin bu hale getirebileceini söyledi. Ben kalp krizi olduuna inanmyorum. çünkü öyle olsayd, herkesin darda olduu bir yaz gününde görgü tanklar bu duruma sessiz kalmazd. Hatta biz kendimiz de olayn olduu yere gidip baktk. çok ilek ve sabaha kadar açk olan büfe ve i yerlerinin olduu dikkatimizi çekti.

Ana Sayfaya Git