Bayan Yıldırım okul açılışında

Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, Mardin'de anaokulu açılışı yaptı

Haberler 27.11.2021 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Genel Bakanvekili Binali Yldrmn ei Semiha Yldrm, Türk Kzlayn 81 l 81 Anaokulu Projesi kapsamnda Mardinin Savur ilçesinde hayrsever tarafndan yaptrlan Mehmet Veysi Erdem Kzlay Anaokulunun açln gerçekletirdi.

Semiha Yldrm, okulun açl için Bakavak Mahallesinde düzenlenen törende, medeniyetlerin bakenti Mardinde bir anaokulunu açmann mutluluunu yaadklarn söyledi.

Edirneden Karsa yurdun her köesine eser kazandrma siyasetiyle hareket eden Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve Binali Yldrmn yüzlerce eser yaptn belirten Yldrm, Türkiyenin ve Türk milletinin yeniden ahlannn sembolü 2023 hedeflerine ulatracak yegane unsur eitim ve elbette okullardr. çünkü okul demek gelecee ve insana yatrm demektir. Geleceimizi, yarnlarmz emanet edeceimiz çocuklarmz için ne yapsak azdr. dedi.

yi eitimin iyi bir gelecee dönütüünü vurgulayan Yldrm, bu kapsamda hazrlanan projenin okul öncesi eitimin ülke genelinde yaygnlatrlmas çabalarna katk salamay amaçladn anlatt.

Semiha Yldrm, Mardinde okul yapmna destek sunan hayrsever ve çalanlara teekkür ederek, Umuyorum ki bu okulda yetien çocuklarmz tpk Aziz Sancar amcalar gibi büyük ilim adamlar olsun, Türk Kzlay stanbul ube Bakanlnn koordinasyonundaki projemiz en ksa zamanda nihai hedeflerine ulasn. ifadelerini kulland.

Vali Mahmut Demirta da millet ve memleket menfaatine konulan her tulann, çaklan her çivinin, gerçekleen her yatrmn çok kymetli olduunu dile getirdi.

Eitim yatrmlarnn atlan admlar içerisinde önemli yere sahip olduunun altn çizen Demirta, öyle konutu:

Zira bu yatrmlar, bir çocuumuzun akademik baarsna, kiilik geliimine imkan tanmakta, onun hayat boyu mutlu bir birey olarak yaamasnn önünü açmaktadr. Son 19 ylda devletimiz yurdumuzun dört bir yannda eitim altyapsnn güçlendirilmesine yönelik pek çok yatrm hayata geçirmitir. Bu süreçte devletimizin gerçekletirdii yatrmlarla birlikte, hayrsever vatandalarmz ve sivil toplum kurulularmz eitim alannda birçok eserin insanmzla bulumasna vesile olmulardr.

Türk Kzlay stanbul ube Bakan Mehmet Uurelli ise proje kapsamnda 62 ilde okullarn tamamlandn, bazlarnn da yapmnn sürdüünü kaydederek, imdiye kadar 5 binden fazla minik örencinin eitim almaya baladn bildirdi.

Hayrsever Erdem ailesi adna konuan Mehmet Veysi Erdem de okul yapmnda kendilerine destek verenlere teekkür etti.

Semiha Yldrm ve davetliler, l Müftüsü Ali Hayri çelikin duasnn ardndan açln yaptklar okulu gezerek örencilere hediye verdi.

Ana Sayfaya Git