Baydemir ve Kışanak yargılanıyor

DBP'li belediyede hükümlere aykırı şekilde 99 işçi çalıştırmışlar

Haberler 11.07.2018 - 11:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesinde görevi kötüye kullanmak suçundan, aralarnda eski belediye bakanlar Osman Baydemir ve Gültan Kanakn da bulunduu 13 üpheli hakknda 2 yla kadar hapis cezas istemiyle dava açld

ddianameden:

üphelilerin belediyenin 39 kadrolu içisini ve hizmet alm yoluyla tahsis edilen 60 içiyi zabta hizmet birimlerinde çalmalarna imkan saladklar, görevi kötüye kullanma suçunu ilemi olduklar anlalmtr

Diyarbakr Büyükehir Belediyesinde DBPli yönetim döneminde eski belediye bakanlar Osman Baydemir ve Gültan Kanakn da aralarnda bulunduu 13 üpheli hakknda görevi kötüye kullanmak suçundan 2 yla kadar hapis cezas istemiyle dava açld.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca 13 üpheli hakknda hazrlanan iddianame, 12. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

ddianamede, suçun ilendii tarih 2012-2015 yllar arasnda gösterilerek, üphelilerin o dönemdeki görevlerine yer verildi.

Söz konusu dönemde üphelilerden Osman Baydemir ve Gültan Kanakn Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan olduu aktarlan iddianamede, Fahrettin çadan genel sekreter, Abdullah Sevinç ve Fethi Süvarinin genel sekreter vekilleri, Hüseyin Bayrak, Mustafa Yldz, ahin Elkaan, Zülfi Atl, Rojda Balka Akyüzün genel sekreter yardmclar, Baran pekyüz, Mehmet Salam ve Mehmet Kayann zabta daire bakan olarak görev yaptklar bildirildi.

18 Aralk 2015te çileri Bakanlnca soruturma izni verilmesine dair karar ve eklerin de yer ald iddianamede, üphelilerin Dantay Birinci Dairesine yaptklar itirazn reddine dair karar verildii belirtildi.

Görevi kötüye kullanma suçunu ilemi olduklar anlalmtr

ddianamede, Baydemir, Kanak ve dier üphelilerin ön inceleme safhasnda mülkiye müfettiliine suçlamalar kabul etmediklerine dair yazl ifade verdikleri kaydedildi.

üphelilerin iledikleri suça ilikin ise iddianamede u deerlendirmede bulunuldu:

üphelilerin görevlerinde, gereklere ve belediye zabta hizmet yönetmeliinin amir hükümlerine aykr hareket ettii tespit edilmitir. üphelilerin belediyenin 39 kadrolu içisini ve hizmet alm yoluyla tahsis edilen 60 içiyi zabta hizmet birimlerinde çalmalarna imkan saladklar, görevi kötüye kullanma suçunu ilemi olduklar anlalmtr.

stenilen ceza

ddianamede, Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakanl yaptklar dönemde aralarnda Osman Baydemir ve Gültan Kanakn da bulunduu 13 üpheli hakknda görevi kötüye kullanmak suçundan 6 aydan 2 yla kadar hapis cezas isteniyor.

ddianamede, üpheliler hakknda TCKnin 53. maddesi gereince belli haklar kullanmaktan yoksun braklmasna ilikin olarak güvenlik tedbiri uygulamasna karar verilmesi talep edildi.

Ana Sayfaya Git