Baygın bulunan alacasansara!

Nesli tükenme tehlikesi altında bulunan alacasansar, bakımının ardından doğaya bırakılacak

Haberler 30.06.2021 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda doada baygn halde bulunan nesli tükenme tehlikesi altnda olan alacasansarn bakm, Dicle Yaban Hayvan Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde itinayla yaplyor.

Kent krsalnda vatandalar tarafndan baygn halde bulunan ve Doa Koruma ve Milli Parklar Diyarbakr ubesi ekiplerine teslim edilen alacasansarn, Dicle Yaban Hayvan Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezindeki tedavisi sürüyor.

Dünya Doa ve Doal Kaynaklar Koruma Birliinin (IUCN) oluturduu hassas kategorideki krmz listede yer alan alacasansarn, uzman ekip tarafndan dikkatle bakm yaplyor ve beslenmesi salanyor.

Veteriner Fakültesi Yaban Hayat ve Ekoloji Ana Bilim Dal Bakan Doç. Dr. Alaaddin Kaya, alacasansarn nadir görülen türlerden olduunu söyledi.

BAYGIN HALDE BULUNDU

Alacasansarn özellikle Güneydou Anadolu Bölgesinde son yllarda yaplan biyolojik çeitlilik çalmalar ve foto kapanlar sayesinde tespit edildiini bildiren Kaya, bunun kokarcaya da yakn bir tür olduunu belirtti.

çekingenliinden dolay tehlike annda alacasansarn hafif bir koku braktn anlatan Kaya, bu türlerin doada bulunmasnn ekolojik dengenin yerinde olduunu gösterdiini aktard.

Alacasansarn fare ve ylan gibi sürüngenlerin avcs olduunu dile getiren Kaya, Bunlarn nüfusunu dengeliyor. u anda soylar tehlike düzeyinde. O yüzden daha da üzerinde durulmas gereken bir tür. Doada nadiren denk gelinen bir canl. dedi.

Kaya, geçen hafta baygn halde bulunan alacasansarn, hiçbir salk sorununun olmadn, bakmnn ardndan Doa Koruma ve Milli Parklar Diyarbakr ubesi ekiplerince doal yaam alanna braklacan kaydetti.

Ana Sayfaya Git