"Bayrak sana gelirse iyice sarıl"

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 17 Şubat'taki terör saldırısında şehit olan mahalle bekçisi İbrahim Kete'nin eşi Fatma Kete, eşinin sık sık şehit düşeceğini söylediğini ve "Bayrak sana gelirse bayrağa iyice sarıl." dediğini anlattı.

Haberler 22.02.2017 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ehit Ketenin (27) ailesi, evlerinin bulunduu Viranehir ilçesindeki Karatepe Mahallesinde taziyeleri kabul ediyor. Yaamn yitirmeden yaklak 6 ay önce görevine balayan ehidin kz kardei ve ablas, 3 gündür, giydikleri bekçi üniformasyla misafirlerini karlyor. ehidin ei ve iki kz da gözya döküyor.

ehidin ei Fatma Kete, einin ailesine ve kzlarna dükün olduunu ve herkesi sevdiini söyledi.

Yaklak 6 aylk erkek bebee hamile olduunu belirten Kete, Doacak çocuumun adn brahim koyacam. Daha önce dedesinin adn koyacaktm ama brahim kabul etmedi. Bana Bekle, ben sonra adn koyarm dedi. Ama çocuuna isim vermek ona ksmet olmad. Bundan sonra Allah izin verirse doacak çocuumun adn brahim Kete koyacam. dedi.

Einin kendisine ie balad günden beri ehit olacan söylediini aktaran Kete, Bana sürekli Fatma ben ehit olacam. Bayrak sana gelirse bayraa iyice sarl diyordu. Doru söyledi, bayrak geldi sarldm bayraa, vatan sa olsun. brahim ehit oldu, Bürann, Zehrann babas ehit gitti. diye konutu.

- Terörün biteceine inanyordu

Baba Kasm Kete de ehidin, çileri Bakan Süleyman Soylunun açklamalarn sürekli yakndan takip ettiini dile getirdi.

Olunun kendisine teröre kar yürütülen projeleri anlattn ifade eden Kete, Bana birkaç gün önce, çileri Bakanmz çok cesurdur, teröre kar çok önemli projeler yürütüyor, teröristlerin kökünü Türkiyeden sökeceine ben eminim dedi. Olum terörün biteceine inanyordu. Birkaç sefer bunu bana anlatt. Olayn yaand gece 20.00de ie balad. 20.45te de patlama oldu. eklinde konutu.

- Üzerinden üniformasn çkartmyor

ehidin annesi Zehra Kete de olunun çok iyi bir insan olduunu söyleyerek, Ne zaman eve gelse beni öperdi, severdi. dedi.

ehidin kz kardei Emine de aabeyinin ehadetinin hem kendilerinin hem bütün halkn cann yaktn ve sadece kendilerinin deil halkn bir evladn ehit verdiini vurgulad.

Dier kz kardeiyle aabeyinin üniformasn hatra olarak giydiini anlatan Emine Kete, 3 gündür bu üniformay üzerimde tayorum. diye konutu.

- Ben her eyi göze almm

ehidin kuzeni Halit Tekin de ehit bekçinin vatan için cann feda etmeyi göze alarak ie baladn belirtti.

çevresindekilerin Bu ie balama demesine ramen ehidin, bekçi olmaya karar verdiini söyleyen Tekin, (Ben her eyi göze almm ve ucunda ehitlik olduunu biliyorum) diyordu. Hepimizin yüreini yakt ama vatan sa olsun. eklinde konutu.

anlurfann Viranehir ilçesinde, 17 ubatta, Yeniehir Mahallesindeki Savclar Sitesine yönelik bombal araçla yaplan terör saldrsnda 2 kii ehit olmu, 48 kii yaralanmt.

Ana Sayfaya Git