Bayram faresi yakalandı!

Bir evde LCD TV ve altın küpe ile gümüş kemer çalan hırsızlar polis tarafında yakalandı.

Haberler 08.06.2019 - 11:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda ev sahiplerinin bayram tatili için evde olmadn örenen hrszlar, kapy krp girdikleri evde, 1 adet LCD TV, 1 çift altn küpe ve 1 adet gümü kemeri çalp, toplu tama aracna binerek uzaklat. ahslar takibe alan Kayapnar lçe Emniyet Müdürlüü hrszlk bürosuna bal polis ekipleri, 4 hrszlk zanlsn kskvrak yakalayarak gözaltna ald.

Olay, Diyarbakrn merkez Kayapnar ilçesi Bar Mahallesi civarnda bulunan toplu konutlarnda yaand. Hrszlk üphelisi Orhan D., Volkan ç., Murat ç. ve Emre C.D. isimli ahslar Bar Mahallesinde bulunan toplu konutlar içerisinde ev sahiplerinin bayram tatili için evde olmadn örenmesi üzerine, evin kapsn tornavida ve kurbaackla krarak içeri girdi. ki ahs eve girerken dier iki ahs ise darda gözcülük yapt. Evde bir süre kalan 2 ahs daha sonra evin içerisinden 1 adet LCD TV, 2 adet altn küpe ve bir adet gümü kemeri alp dardaki dier iki ahsla buluarak birlikte bölgeden uzaklat.

Polis hrszlarn izini sürdü

ahslarn ellerinde LCD TV olduunu gören çevre sakinlerinin polis ekiplerine haber vermesi üzerine bölgeye gelen Kayapnar lçe Emniyet Müdürlüü Hrszlk Bürosuna bal ekipler ahslarn izini sürdü. Yaplan çalmalar neticesinde 3 hrszlk üphelisi ahsn toplu tama aracna bindii ve dier 1 ahsn farkl bir araçla bölgeden uzaklatn örenen polis ekipleri, bahse konu toplu tama aracn Baclar Mahallesi Orhan Doan Caddesi Göletli Park kavakta kontrollü bir ekilde durdurdu.

Hrszlar özel halk otobüsünün içinde yakaland

Polis ekiplerinin araç içerisinde yapt kontrollerde, özel halk otobüsünün arka yolcu kapsna yakn koltukta oturan ve yanlarnda mor çarafa sarl televizyon olan 3 ahsn olduu, ayrca ahslarn oturduu koltuun altnda görünür vaziyette 3 adet tornavida, 1 adet kurbaack anahtar ve 1 adet gümü kemer görmesi üzerine, ahslar gözaltna alrken, suç aletleri ve çalnan hrszlk malzemelerini ise muhafaza altna ald.

Kuyumcu da gözaltna alnd

Kaçan dier ahs ise polis ekiplerinin yapt çalmalar neticesinde yakalanarak gözaltna alnrken, üphelilerin çald küpeyi bir kuyumcuya sattn örenen polis ekipleri kuyumcu dükkanna giderek çalnt altn küpeye el koyup kuyumcu dükkan sahibi ahs da gözaltna ald.

Polis ahslar ilgili birimlere teslim etti

Yaplan çalmalar baarl bir ekilde tamamlayan Kayapnar lçe Emniyet Müdürlüüne bal hrszlk bürosu dedektifleri daha sonra, Emre C.D., Volkan ç., hrszlk üphelileri ile Salih D. isimli kuyumcu dükkannn sahibini evraklaryla birlikte Alian Polis Merkezine teslim ederken, Murat ç., Orhan D.yi ise yalar küçük olduklarndan dolay çocuk ube Müdürlüüne teslim etti.

Emre C.D. isimli ahsn 6 adet hrszlk suçundan kaydnn olduu örenilirken, olayla ilgili olarak polisin incelemesinin devam ettii belirtildi.

Ana Sayfaya Git