Bayram kutlamaları BiP'ten yapıldı

Arife ve Ramazan Bayramı'nı kapsayan 4 günde toplamda 17 bin terabayt data kullanarak yeni bir rekora imza atan Turkcell'liler, bayram kutlamalarında BiP'i tercih etti

Haberler 19.06.2018 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Turkcellliler, arife günü ve Ramazan Bayramn kapsayan 4 günde toplamda 17 bin terabayt data kullanarak yeni bir rekora imza att. Bayram kutlamalarnda BiPi tercih eden Turkcell müterileri, bu dönemde BiP üzerinden yaklak 217 milyon mesaj gönderirken, 2,2 milyon dakikaya yakn sesli görüme gerçekletirdi.

Turkcellin açklamasna göre, bayram tatilinde mobil internetten youn olarak faydalanan Turkcelllilerin bu ylki data kullanm yaklak 17 bin terabayt ile rekor seviyeye ulat. En fazla data kullanmnn yapld ilk 10 il ise srasyla stanbul, Ankara, zmir, Antalya, Bursa, Diyarbakr, Mersin, Adana, Gaziantep, Mula oldu.

Bayram tatili boyunca sevdikleriyle yaklak 1,5 milyar dakika konuan Turkcell müterileri, 680 milyon adet SMS gönderdi. Ses, SMS, data kullanmnn en fazla olduu ve iletiimin en fazla yaand il yine stanbul oldu. Bayramda en çok konuan 10 il sralamasnda stanbulu, zmir, Ankara, Antalya, Bursa, Mersin, Mula, Kocaeli, Hatay, Diyarbakr takip etti.

Turkcellliler aile ve sevdikleriyle anlk mesajlama, sesli ve görüntülü görüme uygulamas BiP üzerinden bayramlat. 6 kiinin ayn anda balanabildii BiPin grup görüntülü görüme özellii bayramda 137 bin dakika kullanld. Bayram boyunca BiP üzerinden 217 milyon adet bayram mesaj gönderildi. BiP üzerinden sesli ve görüntülü olarak 2,2 milyon adet arama yapld.

BiP kullanclar yaklak 10 milyon dakika sesli ve görüntülü görüme gerçekletirdi. Bayram mesajlarn BiPten göndermeyi tercih eden Turkcell müterileri böylece kendi data paketlerinden ekstra harcama yapmad.

Ana Sayfaya Git