Bayram salı!

Kurban Bayramı'nın ilk günü 20 Temmuz Salı idrak edilecek

Haberler 13.07.2021 - 00:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Müslümanlar için büyük öneme sahip dini bayramlardan biri olan Kurban Bayram, slam dünyasnda heyecanla bekleniyor.

Geçen sene olduu gibi bu yl da Kovid-19 tedbirleriyle karlanacak Kurban Bayramnn ilk günü 20 Temmuz Sal günü idrak edilecek.

slam inancna göre, Allaha yaknlamak anlamna gelen kurban, Allahn rzasn kazanmak için ibadet amacyla belirli artlar tayan hayvanlar usulüne uygun kesmeyi ifade ediyor.

Diyanet leri Bakanlnn bayrama yönelik hazrlklar da sürüyor. Bakanlk, bu yl vekalet yoluyla kurban kesim bedelini yurt içinde 1125, yurt dnda 925 lira olarak belirlendi.

KURBANDA ASIL AMAç KAN AKITMAK DEL, ALLAHA TESLMYETTR, TAKVADIR

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi slami limler Fakültesi Öretim Üyesi Prof. Dr. Ejder Okumu, Kurban Bayramnn Müslümanlar için anlamn ve önemini anlatt.

Müslümanlarn kurbanlar araclyla Allah ile yaknlatklarn ifade eden Okumu, öyle devam etti:

Kurban, Müslümanlara güçlü motivasyon vermenin yannda kolektif bilinci de artrr. çünkü, kurban paylamaktr, muhtaçlara yardm etmektir. Kurban demek Allaha kar sorumluluu laykyla yerine getirmek demektir. Kuran- Kerimde açkça vurguland gibi kurbanda asl amaç kan aktmak deil, Allaha teslimiyettir, takvadr. Yani Allah için iman ve takvayla donanp özgürlemektir. Bundan dolay Müslümanlar için çok mühim bir zaman dilimi Kurban Bayram, eylemsellii ve ibadeti ifade eder.

Kurban Bayramnn teslimiyet bilinciyle idrak edilmesi gerektiini vurgulayan Okumu, Müslümanlarn uygun bir ekilde kestikleri kurbanlarnn derileri ve etlerini komular ve muhtaçlarla paylamaldr. Kurban Bayramnda herkes Müslüman kardeini düünmeye gayret etmeli ve ona göre ibadetinin gereini yerine getirmeli. Kurban Bayramn vesile klarak yl boyunca sevgiyi, saygy, merhameti, nezaketi, hakkaniyeti, adaleti çoaltmak için gayret göstermeliyiz. Birbirimizle daha çok kenetlenmeli, daha güçlü bir birlik ina etmeliyiz. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git