Bayram tatili için Güneydoğu'dan davet var

Tarihi mekanları, inanç turizmindeki değerleri ve lezzet duraklarıyla dikkati çeken Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Kurban Bayramı tatilinde misafirlerini bekliyor

Haberler 29.07.2020 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarihi mekanlar, inanç turizmindeki deerleri ve lezzet duraklaryla turizm pastasndan her geçen gün daha fazla pay almaya balayan Güneydou Anadolu Bölgesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle yaanan durgunluu Kurban Bayram tatilinde atlatmak istiyor.

Son yllarda yerli ve yabanc turistlerin daha fazla ilgisini çeken Güneydou turizmi, Kovid-19 döneminde sakin günler yaad.

Normalleme süreciyle yava yava turistleri çekmeyi baaran Güneydou Anadolu Bölgesi, Kurban Bayram döneminde tarihi bir yolculua çkmak isteyenleri bekliyor. Bölge, anlurfa ve Gaziantepteki lezzet duraklaryla da öne çkyor.

TATL GAZANTEPTEN BALIYOR

Gastronomi turizmiyle dikkati çeken Gaziantepte ziyaretçi hareketlilii yaanyor.

Salgn öncesinde özellikle hafta sonlar tur otobüslerinin fazlalnn dikkati çektii, son dönemlerde de yeniden eski günlerine dönmeye balayan kentte, Zeugma Mozaik Müzesi, Bakrclar çars, Elmac Pazar, Gaziantep Kalesi ve Gaziantep Hayvanat Bahçesi gibi mekanlar, sklkla ziyaret edilen bölgeler arasnda yer alyor.

Kentteki otellerde, rezervasyon yaptrmadan yer bulmak pek mümkün olmuyor.

UNESCOnun gastronomi alannda Yaratc ehirler Ana dahil ettii Gaziantepte, restoranlar da turistlerin ilgi gösterdii mekanlarn banda geliyor.

Baklavann bakenti Gaziantepe gelen yerli ve yabanc turistler, esiz bir mutfak kültürüyle kar karya kalyor. Izgara ve tatl çeitleri dnda 400e yakn, kente özgü kazan yemeini tatma frsat bulan ziyaretçiler, onlarca müzeyi ziyaret ederek kültürel bir yolculua da çkabiliyor.

- NANç TURZMNN BAKENT

Bölgenin önemli turizm merkezi konumunda olan anlurfa, lezzetli mutfann yan sra inanç ve kültür turizmi açsndan önemli potansiyelleri bünyesinde barndryor.

Bata dünyann en eski tapnak kalntlar olarak kabul edilen, 12 bin 500 ylk geçmii bulunan Göbeklitepe ve Hazreti brahimin doduu rivayet edilen bölgeye ev sahiplii yapan anlurfa, tarihi dokular görmek ve inanç turizminin önemli deerlerini kefetmek isteyenleri bekliyor.

Perre Antik Kenti ve günein en güzel doup batt yer olarak belirtilen Nemrutu bünyesinde barndran Adyaman da dikkatleri çekiyor.

Bölge tatiline çkan kiiler, kadim ehir Diyarbakr ve tarihi ta evleriyle dikkati çeken Mardini ziyaret ederek, Güneydou turunu tamamlyor.

- KURBAN BAYRAMINDA BRAHM PEYGAMBERN EHR ZYARET EDLMEL

anlurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odas Bakan Müslüm çoban, Kurban Bayramda turistlerin Güneydou ve anlurfay ziyaret etmesini beklediklerini söyledi.

Kurban Bayramnn brahim Peygamber ile balantl olduuna iaret eden çoban, unlar kaydetti:

Bayramda brahim Peygamberin ehri ziyaret edilmeli, doduu maara ve atee atld Balklgöl görülmeli. Birçok misafirimiz bayram tatilinde bölgeye gelerek Balklgöl ve Göbeklitepeyi ziyaret etmek istiyor. Ziyaretçilerin anlurfann sakl cenneti Halfetiyi ve Bireciki dolaarak da güzel vakit geçireceklerine inanyoruz. Kurban Bayramnda misafirlerimizi hijyen kurallarna uygun mekanlara, sosyal mesafeye uygun ve maskeli ekilde bekliyoruz.

Ana Sayfaya Git