Bayramda hava açık ve güneşli olacak

Kurban Bayramı’nda hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyredeceğini söyleyen, Meteoroloji Uzmanı Güven Özdemir, “Bayramda hava açık ve güneşli olacak. Doğu ve Orta Karadeniz’de bayramın ikinci ve üçüncü günü yağış bekliyoruz” dedi.

Haberler 30.07.2020 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kurban Bayramna sayl günler kala hava durumuna ilikin bilgi veren Meteoroloji Uzman Dr. Ör. Üyesi Güven Özdemir, Kurban Bayramnda yurdun genelinde hava açk ve güneli olacak. Dou ve Orta Karadenizde oluan alçak basnç sisteminin etkisiyle bayramn ikinci ve üçüncü günü ya bekliyoruz diye konutu.

SICAKLIKLAR 30 DERECENN ÜZERNE OLACAK

Scaklklarn gece 23, gündüz ise 30 derecenin üzerinde olacan belirten Dr. Özdemir, Bayramda bizi scak bir hava bekliyor. Ege ve ç Anadolu Bölgesindeki hava scakl daha yüksek olacak. Akdeniz Bölgesinde de özellikle dousunda geçili ya olabilir ifadelerini kulland.

NEM SEVYES YÜZDE 75

Kuzeyden esen poyrazn etkili olacan aktaran Dr. Özdemir, Hava scaklklar u anda mevsim normallerinde seyrediyor. Nem seviyeleri de bölgelere göre deiiyor. Karadeniz gibi deniz bölgelerinde nem yüzde 70-75 civarnda olacak. Kuvvetli rüzgarn olduu bölgelerde nem seviyesi düebilir. Kuzeyden gelen poyraz etkili olacak. Dou Karadenizde Of, Rize, Artvin ile Erzurum taraflarnda sel ve su basknlarna kar dikkatli olmak lazm ama yalar geçici, kalc olmayacak dedi.

GÜNE çARPMALARI RSKNE KARI ÖNLEM ALIN

Dar çkarken apka veya emsiye kullanlmasn tavsiye eden Dr. Özdemir, Günein tam tepede olduu 11.30 ile 15.00 saatleri arasnda dar çkmamak lazm. Kurban kesimini de sabah saatlerinde veya öleden sonra yapn. Hava scak olacak mümkün olduu kadar bol su tüketin. Dar çkarken apka ve emsiye kullanlmasn öneriyorum. Yallarn ve küçük çocuklarn özellikle günün en scak saatlerinde dar çkmamas lazm. Zaten koronavirüs salgn devam ediyor bu kurallara uymak kendi salklar için de önemlidir. Bayram scak geçecek o yüzden tedbir almak gerekiyor. Özellikle tatil bölgelerine gidenler güne çarpmalar riskine kar önlem alsn diye konutu.

Ana Sayfaya Git