Bayramda yağış var

Ramazan Bayramı'nda, güneydoğu kesimleri dışında ülkenin büyük bölümünün yağışlı sistemin etkisinde kalacağı ve gök gürültülü sağanak görüleceği tahmin ediliyor.

Haberler 14.06.2018 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava scaklklarnn cuma günü yala birlikte azalarak mevsim normallerine dümesi bekleniyor

HABER MERKEZ

Ramazan Bayramnda, güneydou kesimleri dnda ülkenin büyük bölümünün yal sistemin etkisinde kalaca ve gök gürültülü saanak görülecei tahmin ediliyor.

Orman ve Su leri Bakanl Meteoroloji Genel Müdürlüünden alnan bilgiye göre, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava scaklklarnn cuma günü yala birlikte azalarak mevsim normallerine dümesi bekleniyor.

Ankarada Ramazan Bayram boyunca öleden sonralar gök gürültülü saanak görülecei tahmin ediliyor. En yüksek hava scaklnn cuma günü 31 derece, cumartesi ve pazar günleri ise 26-28 derece olmas bekleniyor.

BAYRAMDA YAI VAR

stanbulda bayramn ilk günü ya beklenmiyor. Cumartesi günü ksa süreli ve yerel, pazar günü ise gök gürültülü saanak görülecei tahmin ediliyor. En yüksek hava scaklnn cuma günü 32 derece, cumartesi 31 derece, pazar günü 28 derece olaca öngörülüyor.

zmir ve Antalyada, cuma günü ya beklenmiyor. Hafta sonu ise iki ilde de gök gürültülü saanak ya görülecei tahmin ediliyor. En yüksek hava scaklklarnn cuma ve cumartesi günleri 31-34 derece beklenirken, pazar günü 29-30 dereceye düecei deerlendiriliyor.

Ramazan Bayramnda gök gürültülü saanak yalarn ksa süreli ve yerel olarak kuvvetli olmas beklendiinden meydana gelebilecek ani sel, su baskn, yldrm dümesi, dolu ya ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz artlara kar ilgililerin meteorolojik tahmin ve erken uyarlar takip etmeleri ve buna göre tedbirli ve dikkatli olmalar gerekiyor.

BÖLGE LLERNDE

Bayram hazrlnn yapld arife günü, ülkenin güney, iç ve dou kesimlerinin parçal ve çok bulutlu, Bat Akdenizin iç kesimleri, Dou Akdeniz, Dou Karadenizin iç kesimleri, Dou Anadolu (rnak hariç), Güneydou Anadolunun kuzeyi ile Kayseri, Sivas, Nide, Tokat, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yerel olmak üzere aralkl saanak ve yer yer gök gürültülü saanak yal, dier yerlerin az bulutlu ve açk geçecei tahmin ediliyor.

Bayramn birinci günü olan 15 Haziran cuma ise ülke genelinin parçal ve yer yer çok bulutlu olaca öngörülüyor. Marmarann güneydousu, ç Ege, Bat Akdenizin iç kesimleri, Orta ve Dou Akdeniz, ç Anadolu, Karadenizin iç kesimleri, Dou Anadolu, Edirne, Krklareli, Bitlis, Mu ve Van çevreleri ile Mulann iç kesimlerinde yerel olmak üzere aralkl saanak ve yer yer gök gürültülü saanak bekleniyor.

Bayramn ikinci günü olan 16 Haziran Cumartesi ise ülke genelinin parçal ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz (Hatay hariç), ç Anadolu, Bat ve Orta Karadenizin iç kesimleri, Dou Karadeniz, Dou Anadolunun kuzey ve bats ile Bitlis, Mu ve Van çevrelerinde aralkl saanak ve gök gürültülü saanak görülecei deerlendiriliyor.

Bayramn üçüncü günü 17 Haziran Pazar da ülke genelinde havann parçal ve çok bulutlu olmas bekleniyor. Marmara, Ege, Akdeniz, ç Anadolu, Karadeniz, Dou Anadolunun kuzeyi ile Van çevrelerinin saanak ve gök gürültülü saanak olaca öngörülüyor.

Ana Sayfaya Git