BBC muhabiri Kamer serbest

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda BBC Türkçe servisi ile Amerika'nın Sesi'ne (VOA) çalışan gazeteci Hatice Kamer, Emniyet'teki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Haberler 28.11.2016 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

irvan lçesindeki heyelan facias ile ilgili gelimeleri haberletirmek için ilçeye giden ve önceki gün ölen saatlerinde polis kontrol noktasnda gözaltna alnan GGC yönetim kurulu üyesi ve ayn zamanda BBC Türkçe servisi ile Amerikann Sesine çalan Hatice Kamer, Siirt Emniyet Müdürlüüne götürülmütü. Dün geceyi Siirt Emniyet müdürlüünce geçiren Kamer için hem BBC Türkçe servisi hem de Amerikann Sesi, açklama yaparak Kamerin kendilerine çalan bir gazeteci olduunu belirtmilerdi.

Gazeteci Hatice Kamer, Emniyet Müdürlüündeki ilemlerin ardndan, dün akam saatlerinde serbest brakld. Hatice Kamer için yönetim kurulu üyesi olduu Güneydou Gazeteciler Cemiyeti de serbest braklmadan önce bir açklama yaynlamt. Cemiyet açklamasnda öyle denilmiti:

Cemiyetimizin yönetim kurulu üyesi ve BBC muhabiri Hatice Kamer, maden kazas haberi için gittii Siirtin irvan lçesinde, görevi bandayken gözaltna alnd. Gerekçesini resmi olarak hala bilmiyoruz. Önce sosyal medya paylam denildi, ardndan bölgede fotoraf çektii söylendi. Geç saatlerde Siirt kent merkezine getirildiini öreniyoruz. 5 günlük avukat kstlamas karar alnm. Son aylarda onlarca gazetecinin gözaltna alnmas, tutuklanmasyla ilgili tartmalar sürerken, arkadamzn gözaltna alnmas bizi endielendiriyor. Cuma günü bir baka soruturma için Diyarbakrda emniyete giden ve ifade verip ayrlan arkadamzn irvanda gözaltna alnmas aklmza soru iaretleri getiriyor. Ayrca velev ki sosyal medya paylam ya da bölgede fotoraf çekmesi gözaltna alnmas ve avukat kstlamas getirilmesi için gerekçe mi? Böylesi bir tablo bizi endielendiriyor. Arkadamzn bir an önce ifadesinin alnp savcla çkarlmasn bekliyoruz.

Ana Sayfaya Git