BBP idam cezası teklifini Meclis'e sunuyor

Son zamanlarda sıkça yaşanan çocuklara yönelik cinsel istismar olaylarına ilişkin, faillerin idamına yönelik bir talep de BBP'den geldi. BBP Genel Başkanı Destici, faillerinin idamla cezalandırılmaları gerektiğini belirterek, TBMM'de yasa teklifinde bulunacağını bildirdi.

Haberler 02.07.2018 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Bakan Mustafa Destici, cinsel istismar faillerinin idamna yönelik yasa teklifini TBMMye sunacan bildirdi. Partiden yaplan yazl açklamaya göre Destici, partisinin bir otelde düzenlenen Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) toplantsna katld.

TEK SEçENEK DAM OLMALIDIR

Destici, çocuklara yönelik cinsel istismar olaylarnn toplumla birlikte kendilerini de derinden üzdüünü belirtti.

Destici, Türkiyenin bu tür vahet olaylarndan kurtulmas gerektiine iaret ederek, Bunun tedbirlerinin ivedi olarak alnmas ve bununla ilgili cezalarn tekrar gözden geçirilmesi gerekir. Ne hadm ne hapis cezas, tek seçenek idam olmaldr. ifadesini kulland.

Türk askerini, polisini ve sivil vatandalarn ehit eden teröristlere de idam cezas verilmesini isteyen Destici, BBP olarak yeni yasama döneminde TBMMde idam cezasnn getirilmesi için yasa teklifi vereceini kaydetti.

Ana Sayfaya Git