Bebeğin ölümüne 3 ay ceza verildi

Diyarbakır’da, yeni doğan bir bebeğin ölümünden sorumlu tutulan doktora, 3 ay hapis cezası verildi. Cezayı 2 ay 20 güne indiren mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Acılı aile, Diyarbakır Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesine itirazda bulunacak.

Haberler 06.03.2018 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Mart 2013te kadn hastalklar hastanesine yatan mian Aslan, bir kz çocuu dünyaya getirdi. Doumun ardndan annesi ile servise alnan minik bebek, meme emmeyerek sürekli alad. Durumun görevlilere bildirilmesi üzerine, nöbetçi doktor .H.ye ulalmaya çalld. .H.nin hastanede olmamas ve kendisine ulalmamasnn ardndan bebek uzman doktor F.A.ya götürüldü. Doktorun bir eyi yok demesinin ardndan minik kz, sabaha kar vücudunda oluan morluklar sonras hayatn kaybetti. Bunun üzerine minik kzn anne ve babas, bebeklerinin ölümünde ihmalleri olduu gerekçesiyle olay günü hastanede görevli doktor ve hemireler hakknda Diyarbakr Cumhuriyet Basavclna suç duyurusunda bulundu.

ADL TIP KURUMU KARARI

Yaplan incelemelerin ardndan ihmal konusunun aratrlmas için belgeler Adli Tp Kurumuna gönderildi. Adli Tp Kurumundan gelen raporda doktor kusurlu bulundu. Savclk, Adli Tp Kurumundan gelen rapor üzerine üpheli doktor F.A. hakknda, taksirle bir insann ölümüne neden olma suçunu iledii gerekçesiyle 2 yldan 6 yla kadar hapis istemiyle iddianame hazrlad. Diyarbakr 7. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada, müteki, tank ve sanklarn ifadelerine bavuruldu. Davada karar yaklak 4 ay önce verildi. Mahkeme F.A.ya görevi kötüye kullanmak suçundan 3 ay hapis cezas verdi. Cezann sann gelecei üzerindeki olas etkilerini göz önüne alarak cezada altda bir orannda indirim yaparak sann cezasn 2 ay 20 güne indiren hakim, olayda objektif ve sübjektif koullarn olumas nedeniyle sank hakknda verilen hükmün açklanmasnn geriye braklmasna karar verdi.

Ailenin avukatnn, karara itiraz ederek Diyarbakr Nöbetçi Ar Ceza Mahkemesine bavuraca örenildi.

Ana Sayfaya Git