Bebek ölümcül hasta!

Adıyaman’da anne ve babası tarafından cami avlusuna bırakılan 2 aylık bebeğin ölümcül hasta olduğu ortaya çıktı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, bebek yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Haberler 23.07.2019 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adyamanda önceki gece cami avlusuna braklan ve sabah namazna gelen cami görevlisi ve cemaat tarafndan fark edilen 2 aylk bebein anne babasna ulaan polis, olayn ardndaki dram da ortaya çkard. Olayla ilgili soruturma balatlrken, isimleri açklanmayan anne ile babann ertesi gün polis merkezine giderek ifade verdikleri örenildi. Anne babann ifadelerinde, ekonomik imkanszlklar nedeniyle hasta bebeklerine bakamadklarn ve bu nedenle cami avlusuna braktklarn söyledii örenildi.

BEBEK ÖLÜMCÜL HASTA

Adyaman Eitim ve Aratrma Hastanesinde yaplan muayenede, talihsiz bebein ölümcül hasta olduu belirlendi. Akut böbrek yetmezlii ve septik ok hastal olduu tespit edilen bebek, youn bakm ünitesine alnd.

Adyaman Eitim ve Aratrma Hastanesi Bahekimi Doç. Dr. Fatih Doan, bebein salk durumu ile ilgili bilgi vererek, 112 Ambulans ekipleri cami avlusunda bulduklar bebei hastanemize getirdiler. çocuun ar derece siyonetik ve hipotermisi olduu için acil serviste deerlendirildi, hayati tehlikesi görülerek youn bakma yatrld. u anda septik ok ve akut böbrek yetmezlii nedeniyle youn bakmda takip ediliyor. Hekim arkadalarmz ellerinden geleni yapyor. çocuun iyi olmas için, iyilemesi için youn bakmda bütün imkanlarmz seferber etmi durumdayz. Ama an itibariyle genel durumu çok iyi deil ve u an hayati tehlikesi devam ediyor. Daha öncesinde bizde kayd olmad için onu göremiyoruz ama takibi yaplyor. Gece vakti brakld için havann soukluuna bal hipotermi gelimi olabilir, siyonozu da yani oksijen açl da bundan olabilir. u an takip ediliyor. u an akut böbrek yetmezlii durumu da var. çocuklarda çok hzl bir ekilde akut böbrek yetmezliine gidilebiliyor. Elimizden geleni yapacaz çocuumuzu inallah iyiletirmeye çalacaz diye konutu. Bebein tedavisinin ardndan aileye geri verilip verilmeyecei henüz bilinmiyor.

Ana Sayfaya Git