Becerini ortaya koy!

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Gençlik Merkezleri üyelerinin katılabileceği Türk müziği, şiir okuma, tiyatro ve bilgi yarışmaları için başvurular başladı.

Haberler 13.12.2017 - 09:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, Gençlik ve Spor Bakanl Kültür ve Sanat Yarmalar adyla Türk müzii, iir okuma, tiyatro ve bilgi yarmalar düzenlenecek. 81 ilden gençlerin, yeteneklerini sergileme frsat bulacaklar yarmalar için bavurular, aralk aynda Gençlik Merkezleri üzerinden alnacak.

Gençlerin geleneksel sanata sahip çkan bireyler olarak yetimesi amacyla düzenlenecek yarmalar, il birincilii, grup birincilii ve Türkiye finalleri olmak üzere 3 aamada gerçekletirilecek. l birincilii aamas, ocak-ubat, grup birincilii yarmalar, mart-nisan, Türkiye finalleri ise mays aynda yaplacak.

Yarmalarda gençlerin performansn, il ve grup finallerinde alannda uzman kiilerin oluturduu jüri, Türkiye finallerinde ise ünlülerden oluan jüri deerlendirecek. l yarmasnda birinci olanlar, grup finaline katlmaya hak kazanacak. Türkiye birincileri, yurt d gezisiyle ödüllendirilecek.

Yarmalara ilikin ayrntlar öyle:

- Gençler Aras Türk Müzii Yarmas

Sahne sras sende sloganyla bu yl 4. kez düzenlenecek yarma, 18-23 ve 24-29 ya gruplarnda solo erkek ses, solo kadn ses ve özgün yorumlama dallarnda organize edilecek. Gençler, Türk halk, Türk sanat ve geleneksel Türk müziinden eserleri seslendirecek.

- Gençler Aras iir Okuma Yarmas

Bir iir, bir nefes sloganyla bu yl 2. kez düzenlenecek yarmaya, 14-17 ve 18-25 ya aralndaki gençler katlacak. Erkekler ve kadnlar kategorilerindeki yarmada, Türk airler tarafndan yazlan anne ve baba sevgisi temal eserler okunacak. Gençler yarmaya, kendi yazdklar iirlerle de katlabilecek.

- Gençler Aras Tiyatro Yarmas

Hayallerini sahneye ta sloganyla bu yl 3. kez düzenlenecek yarmaya, 14-29 ya aras gençler, en az 3, en fazla 15 kiilik ekipler halinde katlabilecek. Vatan sevgisi ad altnda üretkenlik, çalkanlk, fedakarlk, bamszlk, ehitlik, dürüstlük, vatan savunmas, dayanma ve sadakat konularn ileyen komedi ve dram türünde yaplacak yarmada, gençlerin yazd özgün senaryolar sahneye tanacak.

- Gençler Aras Bilgi Yarmas

Kim bilir sloganyla bu yl ilk kez düzenlenecek yarmaya, 14-17 ve 18-25 ya gruplarndaki gençler katlabilecek.

Lise ve üniversite düzeyinde iki farkl kategoride yaplacak yarmada gençlere, genel kültür, tarih (slam ve Türk dünya tarihi), sanat tarihi, edebiyat, corafya, vatandalk, güncel konular, görsel sanatlar, müzik, saysal mantk ve spor kültürü konularndan seçmeli sorular yöneltilecek.

Ana Sayfaya Git