Bedelli askerlik 2021 ücreti belli oldu

2021 yılında bedelli askerlik ücreti 39 bin 788 lira olarak belirlendi. Bedelli askerlik ücreti böylece son bir yılda yüzde 13.50 olarak arttı.

Haberler 27.01.2021 - 10:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçen yln ikinci yarsnda 37 bin 70 TL olan bedelli askerlik ücreti, 2021 ylnn ilk yarsnda 39 bin 788 TL olarak uygulanacak.

Geçen yl ocakhaziran döneminde 35 bin 54 TL olan bedelli askerlik ücreti son bir ylda yüzde 13,50 orannda artt.

Döviz karl bedelli askerlik yapmak isteyen yurt dndaki Türk vatandalar ise geçen yln ikinci yarsnda 5 bin 563 Euro öderken, bu yl 4 bin 402 Euro ödeyecek.

SORULARLA BEDELL ASKERLK

Bedelli askerlik kapsamndaki ücreti nereye yatracam?

Bavurular uygun görülenler ödemelerini, bir defada Ziraat Bankas, Vakflar Bankas, Halk Bankas, Ziraat Katlm Bankas ve Vakf Katlm Bankas ile T.C. kimlik numaras beyan ederek yatrabileceklerdir.

Bedelli askerlik hizmetinden vazgeçmem halinde yedek subay olarak askere alnabilir miyim?

Askeralma Yönetmeliinin 61inci madde birinci fkras (f) bendi gereince bedelli askerlik hizmeti kapsamnda müracaat ve ödemelerini yapan yükümlüler bedelli askerlik hizmetinden vazgeçmeleri halinde bedelli askerlie bavurmadan önceki statülerine göre askerlik hizmetini yerine getirmek zorundadrlar.

Bedelli askerlik hizmeti için bizzat müracaat etmek zorunda mym? Ayrca nereye müracaat etmeliyim?

Askeralma Yönetmeliinin 61inci maddesi gereince hak sahibi olanlarn bizzat kendisi, ei, birinci ve ikinci derece kanuni yaknlar, vekilleri veya vasileri araclyla e-devlet üzerinden veya askerlik ubelerine bavurarak müracaat ilemlerini yapabilir.

Bedelli askerlik bavurumu hangi tarihten itibaren yapabilirim? Ödeme ve bavurumu hangi tarihe kadar tamamlamalym?

7179 sayl Askeralma Kanunu 9uncu maddesinde yer alan artlar tayan yükümlülerin bedelli askerlik bavurular ile ilgili herhangi bir zaman kstlamas bulunmamaktadr. Ancak Askeralma Yönetmeliinin 61inci maddesi gereince içinde bulunulan yln 31 aralk tarihine kadar yoklama ileminin tamamlanmas ve bedelin ödenmesi gerekmektedir.

Erteleme hakkm bulunmaktadr. Bedelli askerlie müracaat edebilir miyim, bedelli askerlik hizmetine müracaat edip tekrardan vazgeçebilir miyim?

7179 sayl Askeralma Kanunu 9uncu maddesi ve Askeralma Yönetmeliinin 61inci maddesi gereince bedelli askerlik hizmetinden erteleme hakknz bulunmas halinde yararlanabilirsiniz. Bedelli askerlik hizmetine müracaat ettikten sonra Askeralma Yönetmeliinin 61inci madde 6nc fkrasnda yer alan hususlar kapsamnda bedelin iadesini talep edebilirsiniz.

Ana Sayfaya Git