Bedelli Askerlik son durum sosyal medya da TT oldu! Peki bedelli çıkacak mı

Bedelli Askerlik son durum konusunda açıklamalar devam ederken, 2017 bedelli askerlik açıklamasında olumsuz cevap geldi. Her sene askerliğini paralı olarak ve kısa dönem yapmak isteyen er adaylarının yakından takip ettiği bedelli askerlik 2017 senesinde çıkacak mı sorusu da şu sıralar çok soruluyor.

Haberler 15.11.2017 - 14:03 Son Güncelleme : 15.11.2017 - 14:17

Bedelli Askerlik son durum konusunda açklamalar devam ederken, 2017 bedelli askerlik açklamasnda olumsuz cevap geldi. Her sene askerliini paral olarak ve ksa dönem yapmak isteyen er adaylarnn yakndan takip ettii bedelli askerlik 2017 senesinde çkacak m sorusu da u sralar çok soruluyor. Cumhurakan Receptayyip Erdoann geçtiimiz dönemlerde yap açklamalarda bedelli askerlik gibi bir durumun u sralar söz konusu olmad açklamas yaplrken, söz konusu bilgilendirme de n plan da terörle mücadelenin olduu belirtilmiti.

Ancak sabah saatlerinde bedellik askerlik 2018 konusunda açklamalar olduu ve müjdel aberin verildii iddia edilmekteydi. 2017 senesi için umutlarn kaybeden paral askerlik yapmak isteyen adaylar, bedellik askerlik 2018 konusunda umuda kapldlar. Son dakika bedelli askerlik konusunda iddialara göre görümelere baland.

ERDOAN AçIKLAMITI

Cumhurbakan Erdoan katld bir programda bedelli askerlik hakknda unlar söylemiti: Bedelli askerlik konusunda, u anda gündemimizde bu yok. çünkü, u anda ciddi manada asker kadrosunda eksilme var. Onun için biz, vatansever evlatlarmz askere bekliyoruz. 18 ya ve üzerinde olup Türk vatanda olmasna ramen en az 3 yl yurt dnda çalm erkekler 21 günlük bedelli askerlik yaparak bu hizmeti tamamlayabilirler. Buna dahte yani dövizle askerlik hizmetine tabi olan erler denir. Türkiyede ikamet eden, 18 ya ve üzeri erkekler için dönem dönem çkarlan yasalarla salanan bedelli askerlik hizmeti de bulunmaktadr. Bu ikinci tür geçicidir. lgili yasann yürürlüe girdii dönemde gerekli artlar tayanlar bu geçici bedelli askerlikten faydalanabilir.

Bedelli Askerlik beklentisi süren binlerce vatandan balatt Bedelliaskerliktorbayasada hashtag ksa sürede sosyal medyann en çok konuulan konular arasndaki yerini ald. Bir süredir çeitli sosyal medya kampanyalar düzenleyen ve bedelli askerlik beklediini dile getiren vatandalar kadar, bedelli askerlie kar olduunu bildiren sosyal medya kullanclar da ayn hashtag üzerinden görülerini bildiriyor.

Cumhurbakan Erdoan katld bir programda bedelli askerlik hakknda unlar söylemiti:

Bedelli askerlik konusunda, u anda gündemimizde bu yok. çünkü, u anda ciddi manada asker kadrosunda eksilme var. Onun için biz, vatansever evlatlarmz askere bekliyoruz. Hele hele üniversite bitirmi, bedelli askerlik bekliyor. Zaten gelip yapacan askerlik 6 ay. Bunun da yaklak 20 günü izin. 5 ay 10 gün. Gel askerliini yap. Askerlik bir de sana birçok kazanm salyor. Askerlikteki o belli disiplin anlay, bunlar çok çok önemli. Bir dieri ise korunmada, birçok eylerde baz admlar atmaya yardmc olur. nsan hayatnn disiplininde de askerliin salad birçok faydalar var. Bunun dnda da yani normal u andaki süreçte de zaten 11 ay filan... Bunlardan kaçnmann da ben doru olmadna inanyorum.

çünkü Genelkurmay Bakanlmz, bunun yannda Milli Savunma Bakanlmz bu saysal durumu önümüze koyduu zaman hakikaten bu da düündürüyor. Orada öyle bir ime olabilir ama öbür tarafta da ciddi bir ihtiyacmz var. Kald ki hep söylerdik ya biz asker bir milletiz. Asker milletsek bunun gereini de yapalm, bundan kaçnmayalm ve geçmiimizde bu yoktu, son zamanlarda bunlar biraz art kaydediyor. Temenni ederim ki bunlar gündemden yava yava düer ve herkes o erefli giysiyi giymek suretiyle yola devam eder. Biz yaptk, 16 ay yedek subaylk yaptm. imdi artk yedek subaylkta da süre iyice azald.

Ana Sayfaya Git