Belediye çocukların yüzünü güldürdü

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği görevlendirmenin yapıldığı Şırnak'ın Cizre Belediyesi, yaptığı modern parklarla çocukları tozlu ve çamurlu alanlarda oynamaktan kurtardı.

Haberler 23.04.2017 - 11:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cizre Belediyesi Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Ahmet Adanurun talimatyla balatlan çalmalarda ksa sürede 5 modern park hizmete girerken, 4 parkn yapm devam ediyor.

Daha önce sadece 2 parkn bulunduu ilçede, çocuklar, belediyenin hizmete açt modern parklarda doyasya oynama frsat buldu.

Belediye, özellikle çocuk parklarnn olmad mahallerde çalmalarn younlatrrken, parklarla çocuklar için oyun alanlar, çocuklarn oyun için parka getiren vatandalar için de gezip dolaabilecekleri ve dinlenebilecekleri alanlar oluturuldu.

- Daha önce sadece 2 park vard

Cizre Belediyesi yetkilileri, Kaymakam Adanurun Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilmesinin ardndan birçok projenin hayata geçirildiini belirtti.

Daha önce Dicle Mahallesi ile Kale Mahallesinin Dicle Nehri kenarndaki parklar hariç dier mahallelerin hiçbirinde park ve çocuk oyun gruplarnn bulunmadn kaydeden yetkililer, çalmalarla Konak Mahallesinde biri 3 dönüm ikisi birer dönümden olmak üzere üç modern parkn ksa sürede yaplarak hizmete girdiini belirtti.

- Parklar 9 milyon liraya mal olacak

Konak Mahallesi Dicle Nehri kenarnda 290 dönüm üzerinde yeni bir modern parkn proje aamasnda olduu, yapmna ksa bir sürede balanacan aktaran yetkililer, u bilgileri aktard:

Sur Mahallesinde 18 dönüm üzerinde içinde basketbol ve voleybol sahasnn da bulunduu modern parkn yapm çalmalar bitti, önümüzdeki günlerde hizmete girecek. Ayn mahallede 60 dönüm üzerinde mesire ve fidanlk alan yapm devam ediyor. Kale Mahallesi Dicle Nehri kenarnda 10 dönüm üzerine kurulan Aile Park halka hizmet veriyor. dil Caddesi Dörtyol Kavanda 3 dönüm üzerinde meydan ve kavak çalmas sürüyor. Nur Mahallesinde 2 dönüm üzerinde modern bir parkn yapm sürüyor. Nur Mahallesinde Dicle Nehri kenarnda 60 dönüm üzerinde sahil projesi ve park çalmas devam ediyor.

Yetkililer, inaat biten ve devam eden parklara çocuklar için 20 çocuk oyun gruplar kurulduunu, Konak Mahallesinde 290 dönüm üzerine yaplacak park hariç dier tüm parklarn yapmnn 9 milyon liraya mal olacan kaydetti.

- çocuklar ilkel artlarda oynuyordu

Konak Mahallesinin farkl bölgelerinde yaplan 3 parkla mahallenin çehresi deiti.

Vatandalardan Hüseyin Eset, mahallede daha önce park olmad için çocuklarn çamurda, ilkel koullarda oyun oynayarak zaman geçirdiklerini aktararak, Belediyeye görevlendirme yaplmasyla mahallemizde büyük bir deiiklik oldu. Önce altyap sonra da çocuklarmz için parklar yapld. Bu hizmetler de bizleri çok memnun etti. diye konutu.

Vatandalardan Osman Serhat ise mahallede parklar olmad için ilçe merkezindeki dier parklara gitmek zorunda kaldklarn anlatarak, Mahallemize yaplan parklar sayesinde çocuklar yaz aylarn eve kapanmakla geçirmeyecek, toz toprak içinde deil modern parkta oyun oynayacak. dedi.

Ana Sayfaya Git