Belediye kaynakları başka yerlere aktarılmış"

KHK ile Muş'un Varto Belediyesine görevlendirilen Kaymakam Çetin "Belediyenin 6 milyon borcu var ancak yapılan hiçbir iş yok. Kaynaklar demek ki başka yerlere aktarılmış. Bunu şimdi hizmet için kullanıyoruz"

Haberler 11.04.2017 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Muun Varto Belediyesine Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Mehmet Nuri çetin, Belediyenin 6 milyon borcu var ancak yaplan hiçbir i yok. Kaynaklar demek ki baka yerlere aktarlm. Bunu imdi hizmet için kullanyoruz. dedi.

çetin, 5 ay önce Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirildiini, k dönemi boyunca ilçeye nefes aldracak projeler üretmeye çaltklarn söyledi.

Vartonun yollar, yeil alanlar, parklar ve yenilenen alt yap hizmetleriyle anlmas için projeler hazrladklarn vurgulayan çetin, inaat sezonuyla çalmalara baladklarn aktard.

- Vatandaa hizmet ak olmas lazm

çetin, belediyenin önemli bir bütçeye sahip olduunu ancak bunu hizmet için kullanmadn dile getirerek öyle konutu:

Daha önce ilçemizin hiçbir yerine park yaplmamt. Biz ilçedeki 7 mahalleyi de parka kavuturacaz. htiyaç olmas durumunda 2-3 park daha yapacaz. Bunun dnda çok güzel bir çay bahçesi yapyoruz. Vatandaa hizmet ak olmas lazm. ller Bankasndan ayda 1 milyon lira para alan belediye 30 bin lira harcayarak park yapamaz m? Yapar, ama kayg yok. Aracmz da aldk, içimiz de var, kendimiz yapacaz. Hizmetin ilk aamas park yerimiz. halemiz bitti, malzeme almna da haftaya balayacaz.

lçedeki 17 kilometrelik içme suyu isale hattnn insan saln olumsuz etkileyen borulardan olutuuna iaret eden çetin, insanlarn salkl su tüketmesini salamak amacyla hatt batan sona yenileyeceklerini belirtti.

çetin, salksz borularn yenilenmesi için devletin ücretsiz boru verdiine ancak önceki yönetimin bunu almaktan bile imtina ettiine dikkati çekerek unlar söyledi:

Bunu yapamayacak kadar beceriksizlermi. Borular aldk, mays aynda deimeye balayacaz. Düünün, ilçenizin insanlar asbest borularda yüzde 98i zehirli su içiyor. Devlet size bedava boru imkan sunuyor, siz 150 bin lira masraf için yapmyorsunuz. Paranz m yok? 50 dükkannz var. Satn bir tanesini. 50 dükkan olacana 49 dükkan olsun ama vatandalar salkl su içsin. Devlet bedava boru veriyor, siz 150 bin liradan kaçnyorsunuz. Vatanda salkl su içecek. Suyumuz salkl ama borular perian. Kanserojen ve asbestli borularda vatandalara su içiriyorlarm. nsanlarda bunun kaygs yok. Kendi gidip bakkaldan suyu alyor ama gariban vatanda nereden suyu alacak?

- çileri okey masalarndan topladk

Vartonun sorunlarnn büyük bölümünü ksa zamanda çözeceklerini ve insanlara daha yaanabilir alanlar yaratacaklarn vurgulayan çetin, projeleri hayata geçirmek için para skntlar bulunmadn, kendi imkanlaryla iin üstesinden geleceklerine inandn aktard.

çetin, belediyenin ller Bankasndan da önemli bir geliri olduunu anlatarak unlar kaydetti:

Daha önce içiyi çaltramyorlard. çileri okey masalarndan topladk. 20 kiinin iine son verdik. Bir ksmnn farkl nedenleri vard ama genel nedenlerden biride çalmamakt. Vartoya sözümüz olsun bu ii en ksa zamanda çözeceiz. ller Bankas belediyelere nüfus esnasna göre para gönderiyor. Varto Belediyesinin yllk 13 milyon bütçesi var. Bunun yan sra kendi gelirleri de var. Belediyenin 6 milyon lira borcu var ancak yaplan hiçbir i yok. Kaynaklar demek ki baka yerlere aktarlm. Bunu imdi hizmet için kullanyoruz. 500 bin liralk kepçe aldk. 300 bin liraya malzeme aldk. Park ve yollar yapyoruz. Hepsine de paramz var. Ekstra bir destek olmadan bunlar yapyoruz. Baharn gelmesiyle inaatlarmza baladk.

Ana Sayfaya Git