Belediyede Vurgun!

Van'ın Tuşba ilçesinde resmi evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla aralarında belediyede görevli mühendisin de bulunduğu 5 şüpheli gözaltına alındı.

Haberler 17.09.2017 - 00:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van Cumhuriyet Basavclnn talimatyla düzenlenen operasyonda, aralarnda merkez Tuba lçe Belediyesinde görevli M.E.G.nin de bulunduu 5 kii gözaltna alnd.

Cumhuriyet Basavclnn talimat üzerine operasyon yapan Van Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ubesi tarafndan Van merkez ve Tuba lçesinde operasyon düzenlendi. Kamu Kurumu Arac Klnmak Sureti ile Dolandrclk ve Belgede Sahtecilik suçuna kartklar tespit edilen kiilere yönelikk düzenlenen operasyonda, aralarnda Tuba lçe Belediyesinde görevli Harita Mühendisi M.E.Gnin de bulunduu 5 kii gözaltna alnd. Van Emniyet Müdürlüünden yaplan açklamada, öyle denildi:

BELEDYEDE VURGUN YAPILMI

15 Eylül 2017 tarihinde Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü görevlilerimizce, Van Cumhuriyet Basavclnca yürütülmekte olan soruturma kapsamnda Kamu Kurumu Arac Klnmak sureti ile Dolandrclk ve Resmi Belgede Sahtecilik suçuna ilikin aralarnda halen Tuba Belediyesinde görevli harita mühendisi M.E.G., ilimizde harita ve kadastro firmalar bulunan A.A., S.C., A.G. ve M.Y.S. isimli ahslar yakalanarak gözaltna alnmtr. Soruturma kapsamnda elde edilen veriler ve belgeler nda Cumhuriyet Savcl tarafndan görevlendirilen bilirkii tarafndan dijital halde olan ve asl paftalar gösteren kaytlar ile Tuba Belediyesine sunulan sahte olduu anlalan paftalara üzerinde inceleme yaplm, yaplan inceleme neticesinde, Bilirkii tarafndan, Van Büyükehir Belediyesinden resmi olarak alnan Tuba lçe snrlarn kapsayan kat formundaki resmi imar paftalarn dijital ortama aktarlmas ile arivlenmesi ve polyester paftalara çktlarn alnabilmesi için yaplan ihalenin, ihale sözlemesi ve i tanm kurallarn uygulamayarak resmi imar paftalarnn bir ksmnn gerçee aykr ekilde deitirilmi olmas suçlamasna ilikin olarak imarsz alanlar ilgili mercilerden karar alnmadan imarl gibi gösterilmesi, park alanlarnn ticaret, konut, ibadet yeri vb. vasflarla gösterilerek ifraz edilmesi, konut imar adalarnn deitirilmesi sureti ile yol hatlarnn kaydrlmas, 1655 kotu altnda kalan alanlarn rekreasyon alan vasfndan çkarlarak yeni imar adalarnn oluturulmas, Belediye Meclis karar alnmadan yeni kitlelerin oluturulmas, usulsüz ruhsat belgesi düzenleme, usulsüz ifraz, tevhit gibi i ve ilemlerde gerçek d imar durum belgesi düzenlendii eklinde rapor tanzim edilmitir.

Ana Sayfaya Git