Belediye’den "serinleten" hizmet

Diyarbakır'da görevlendirme yapılan Kayapınar Belediyesince suda boğulma vakalarının önüne geçilmesi, yaz sıcağından bunalan çocuk ve gençlerin aldıkları eğitimle güvenle yüzebilmeleri amacıyla kurulan üçüncü havuz hizmete açıldı.

Haberler 01.08.2018 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda görevlendirme yaplan merkez Kayapnar Belediyesi tarafndan çocuk ve gençlerin güvenle serinlemelerini salamak için ina edilen üçüncü havuz hizmete açld.

Yaz aylarnda serinlemek amacyla girilen gölet, göl, baraj ve sulama kanallarnda boulma vakalarnn önüne geçilmesi ve çocuk ve gençlerin aldklar eitimle güvenle yüzmelerinin salanmas için çalma yürüten belediye tarafndan ilçede üçüncü yüzme havuzu kuruldu.

Soyunma odalar ve du bölümlerinin bulunduu havuzda, 5-16 ya aras kz ve erkek yaklak 500 çocuk ve gence ayn zamanda yüzme eitimi verilecek.

- Onlara salkl yaam ve profesyonel sporcu olmay öretiyoruz

Kayapnar Belediye Bakan Yardmcs Mustafa çelik, havuzun açl dolaysyla düzenlenen programda yapt konumada, özellikle temmuz ve austos aylarnn kentte çok scak geçtiini belirterek, bu aylarda çocuklarn serinlemek için gölet, baraj ve sulama kanallarna girdiine iaret etti.

Maalesef aile facialaryla karlayoruz. Malumunuz Silvan ilçesinde birkaç defa ölümlü vakalar yaand. Türkiye genelinde de bizim böyle bir problemimiz var. diyen çelik, amaçlarnn salkl, hijyenik artlarda, bonesi, gözlüü ve can yeleiyle eitmenler eliinde havuzlarda çocuklara bu sporu yaptrmak olduunu aktard.

çelik, Kayapnar Belediyesi olarak bunu kendilerine bir görev kabul ettiklerine dikkati çekerek, Kendimizi çocuklara, spora ve gençlie dost belediye olarak tanmlyoruz. Bu iddiamzn karl var. Üç açk havuzumuz var. Buralarda bin 500 kursiyerimiz var. Onlara salkl yaam ve profesyonel sporcu olmay öretiyoruz. Bunlarla birlikte yaz spor kurslarmzda 10 bin kursiyerimiz var, çocuklarmza, gençlerimize hizmet ediyoruz. dedi.

Öte yandan 2 kapal yüzme havuzunun yapmnn sürdüünü, bu havuzlar k mevsimine yetitirmeye çaltklarn dile getiren çelik, kapal havuzlarn yl boyu, açk havuzlarn ise yaz aylarnda hizmet vereceini kaydetti.

- Ne kadar çok çocua ulaabilirsek bizim için o kadar iyi

Yüzme eitmeni Fatma Dakman, kentte yaz aylarnn çok scak geçmesinden dolay havuza ihtiyaç olduuna iaret etti.

Dakman, çocuklar nerede su bulursa yüzmek istiyorlar fakat yüzme örenmeden bunu yapmalar çok tehlikeli. Bir eitmen gözetiminde yüzmeyi örenmeleri için en az 3 hafta eitim almalar gerekli. dedi.

Açl yaplan havuzda haftada 300 örenciye yüzme öreteceklerini belirten Dakman, Ne kadar çok çocua ulaabilirsek bizim için o kadar iyi. Buras herkese açk. Önemli olan küçük çocuklara öretmek. Onlarn dikkatsizliinin önüne geçmemiz lazm. Hepimiz canla bala mücadele edip, çocuklara yüzmeyi öreteceiz. diye konutu.

çocuunu havuza getiren vatandalardan Mehmet Ali Satuk, çocuklarn çok elendiklerini ifade ederek, Bugün çocuklarn bayram, inallah devam eder. Bu tür hizmetler halk arasnda beeni topluyor. Hizmetten memnunuz. eklinde konutu.

- Hedefim iyi bir yüzücü olmak

Kursiyerlerden 13 yandaki Rojbin Kukanad, havuzu çok beendiini söyledi.

Kukanad, yüzmeyi bilmediini, eitmenlerin yardmyla öreneceini anlatarak, Bu hizmetten dolay çok teekkür ediyorum. Hedefim iyi bir yüzücü olmak. dedi.

Ana Sayfaya Git