Benim dünyam!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocukların hayallerini "Benim Dünyam" ismiyle kitaplaştırdı

Haberler 20.05.2021 - 09:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanl, Türkiyenin 81 ilinden çocuklarn dünya, çevre ve yaama ilikin hayallerini resmettii eserleri Benim Dünyam ismiyle kitaplatrd.

Bakanlk çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüü, Türkiyenin 81 ilinden bakm ve koruma altnda bulunan çocuklarn katlmyla anlaml bir çalmaya imza att.

Kovid-19 salgnyla mücadele sürecinde çocuklarn güzel ve kaliteli vakit geçirmesi, ruhsal dünyalarnn desteklenmesi amacyla kurulularda resim atölyeleri oluturulurken, çocuklar bu atölyelerde resimler üzerinden kendi hayallerini anlatt, iç dünyalarnn güzelliini tuvallere yanstt.

Bakanlk, resim çocuun dilidir düüncesiyle yürütülen bu çalmada, çocuklarn dünya, çevre ve yaama dair dileklerini aktard resimleri, Benim Dünyam-çocuklarmzn Hayalleri ve Resimleri adyla kitap haline getirdi.

HAYALLER SALGININ BTMES

Bakanln çalmasna, kurulularda kalan 4-17 ya aralndaki çocuklar katlm salad.

9 yandaki Eylül, resminde hasta olanlar iyiletirmek istediini aktarrken, Ahmet Süper bir kahraman olup dünyay virüslerden kurtarmak isterdim. sözleriyle salgnsz bir hayat istediini anlatt. 12 yandaki Merve ise Kovid-19 olmadan önceki dünya ile imdiki dünyann yer deitirmesini isterdim. ifadesini kulland.

MLLETMZN BAYRAI GÖKLERDEN Hç NMESN

Eserlerinde arlkl olarak kendilerini okul bahçelerinde, deniz kenarlarnda, doann içinde oynarken resmeden çocuklar, çevrenin kirletilmemesi, su kaynaklarnn, hayvanlarn korunmas, savalarn son bulmas, insanlarn bar içinde yaamasna yönelik hayallerini paylat.

15 yandaki Gülah, Milletimizin bayra göklerden hiç inmesin. Bu bayran altnda her çocuun stiklal Marmz okuyabilmesini isterim. derken, 10 yandaki Merve, resminde Gereksiz su tüketimi gelecek nesillere ihanettir. uyarsnda bulundu. 11 yandaki Sevda, herkesin bir fidan dikmesini istedi.

Dünyadaki tüm ülkelerin, kiilerin eit haklara sahip olabildii bir gelecek isteyen çocuklar, gelecekte uçan araba, buharla çalan araba icat etmeyi, yapay zekay, bilgisayar yazlmlar gelitirmeyi, uzayda yaam olup olmadn bulmay istediini belirtti.

12 yandaki Eylem, Ben Einsteinin beyninin bende olmasn isterdim. Hiç bulunmam icatlar bulup dünyay gelitirmek isterdim. ifadesini kullanrken, 11 yandaki Ömer ise iyi bir çiftçi olup sra d tarm yapmay hayal ettiini anlatt.

HAYALLERYLE GÜLÜMSETTLER

Kimi çocuklar da resmettikleri ve cümlelere döktükleri saf hayalleriyle gülümsetti. 7 yandaki Cesur, tüm oyuncaklara sahip olmak istediini, 8 yandaki Ömer, çikolata ve dondurma fabrikas kurup herkese datmay, Umut da dünyada çocuk says kadar kedi olmas isteini paylat.

8 yandaki Naz, hayalini Dünyadaki bütün çocuklarn bisikletinin olmasn ve dünyann ekerden olumasn istiyorum. sözleriyle anlatt, 15 yandaki Sezgin, Snrsz arj kapasitesi olan telefon icat etmek istiyorum. ifadesini kulland.

11 yandaki Özcan, futbola duyduu ak, Dünyada her yerin hal saha olmasn istiyorum. hayaliyle dile getirdi. Zeynep kalp krklna iyi gelecek ilacn icat edilmesini diledi, 6 yandaki Hamza gelecekte bir sürü kua, Betül ise kaplumbaalara sahip olmay istedi.

8 yandaki Asmin, dünyann oyuncak bir ev, brahim de çocuk parklarnn daha büyük olmasnn kendilerini çok mutlu edeceini aktard.

4 yandaki Erkan, deniz kenarnda bir tekneyi resmettii eserine, Her yerde yldzlar ve ay dedeler olsun isterdim. Dünya sar renk olsun. notunu dütü.

Ana Sayfaya Git