"Benim evladımı bana versinler artık yeter"

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutarak Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerine, bir aile daha katıldı.

Haberler 16.09.2019 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPnin Diyarbakr l Bakanl önünde 3 Eylülde oturma eylemi balatan Diyarbakr annelerine, bir aile daha katld.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutarak 3 Eylülde partinin il bakanl binas önüne gelen Diyarbakr annelerinin, balatt oturma eylemi devam ediyor.

Terör örgütü tarafndan 7 yl önce 17 yandayken kaçrlan kz eyma Ceylan için oturma eylemine Bursadan katlan anne Türkan Mutlu, kznn eitim fakültesini kazand yl Bar ve Demokrasi Partililerce (BDP) kandrlarak kaçrldn söyledi.

Önce iyi bir dille kendilerini yaklatryorlar sonra çocuklarmz bir batakla bir çamura giriyorlar, artk kurtulmak yok. Sonra çocuumun üzerinden siyaset yapyorlar. Dün akam televizyonda izledim, onlarn çocuklar nerede? Havuzlarda, denizlerde tatillerde benimki nerede? ifadelerini kullanan anne Mutlu, kznn öretmen olarak kimsesiz çocuklara yardmc olmay istediini anlatt.

Televizyonda kznn Suriyede olduunu görmesi üzerine Iraka gittiini ifade eden Mutlu, öyle konutu:

Gittim, kaç saat orada durdum yalvardm bana göstermediler. Bugün git, yarn gel dediler. Sabah bana araclk yapan kiide telefonunu kapatt. Bana Sultanbeylinin BDP binasna git, kzndan haber alacaksn. dediler. HDP Milletvekili Leyla Hanm (Güven) diyor ki Birkaç anne orada toplanmlar. Onlar kandrmlar, oraya koymular diyor. Eminim o da bir anne onunda evlad var. Akam oluyor kurduu güzel sofrada çocuklaryla, güzel yataklarnda yatyor. Bizim evlatlarmz da darda yatyorlar. Gittim o çocuklarn ne artlarda yaadn gözümle gördüm.

- Benim çocuklarmn üzerinde Kürt siyaseti yapmayn

Mutlu, siyasetle bir ii olmadn vurgulayarak, konumasn öyle sürdürdü:

Benim çocuklarmn üzerinde Kürt siyaseti yapmayn. Artk biz anne olarak gözümüzü açtk. Ben binaya (BDP binas) gittim. eymay brakn eymann geleceiyle oynamayn, beni götürün, eymay brakn. 7 senedir kzmdan haber almadm. smi Kübra olan bir partili bana eyma, burada saatlerce alad. Annemin durumu ortada, ben nasl annemi brakrm? dedi. Baka bir partili de Biz eymay 3 ay önce vermiiz, artk eymay alamyorsun. dedi. O kadar orada bir oyunun içinde anlatamyorum, söylemek yetmiyor, ifade yetmiyor. Biz kendimiz bir anne olarak kendimizi ifade edemiyoruz.

- Benim evladm bana versinler, artk yeter

Bir anne olarak evladn istediini dile getiren Mutlu, kzna da öyle seslendi:

Benim evladm bana versinler artk yeter, yeter, yeter. Eyleme devam edeceim. eyma gelsin. eyma eve gel, eve dön, sen neyin peindesin kzm? Sen öyle insan deildin. Sen bana diyordun Anne, benim arkam yok, bir anne olarak sahip çktn ama bir arkam yok. Bir baba tarafmz yok. Ben okuyacam kimsesiz çocuklara sahip çkacam. Seni eyma olmaktan çkarmlar.

Ana Sayfaya Git