Beraat etti 2. Ceza aldı

DİYARBAKIR'ın Kulp ilçesinde bir ilköğretim okulunda temizlik görevlisi olarak çalışan Ş.G. hakkında, 2009 yılında kız öğrenci Ö.H.'ye (10) cinsel istismarda bulunmaya çalıştığı iddiasıyla 23 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Haberler 27.02.2018 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yarglamay yapan Kulp Asliye Ceza Mahkemesi, 2012 ylnda tutuksuz sank .G. hakknda beraat karar verdi. tiraz üzerine dosyay inceleyen Yargtay 14üncü Ceza Dairesi, 2015 ylnda verdii kararda, Ar Ceza Mahkemesi görev snrlarnda yaplmas gereken yarglamann, Asliye Ceza Mahkemesinde görülmesinin usule aykr olduunu belirterek, karar bozdu. Diyarbakr 3üncü Ar Ceza Mahkemesindeki yarglamada, sank .G., çocuun cinsel istismar ve Kiiyi hürriyetinden yoksun klma suçlarndan 5 yl hapis cezasna çarptrld.

Kulp ilçesindeki bir yatl okulda eitim gören Ö.H., 16 Kasm 2009 tarihinde snf öretmenine, okulun temizlik görevlisi .G.nin (18) kendisini zorla bir snfta tutarak, cinsel istismarda bulunduunu söyledi. Durumun savcla bildirilmesi üzerine olayla ilgili soruturma balatlrken, gözaltna alnan üpheli .G., ifadesi alndktan sonra serbest brakld. 9 Aralk 2009 tarihinde soruturmay tamamlayan savclk üpheli .G. hakknda çocuun cinsel istismar ve Kiiyi hürriyetinden yoksun klma suçlarndan 23 yla kadar hapis istemiyle iddianame hazrlad.

YARGITAY BERAAT KARARINI BOZDU

ddianamenin kabul edilmesinin ardndan tutuksuz sank .G.nin yarglamas 2009 ylnda Kulp Asliye Ceza Mahkemesinde yapld. 14 Mays 2012 tarihinde davay karara balayan Mahkeme, sank .G.nin beraatine karar verdi. Madur avukatnn itiraz üzerine dosyay inceleyen Yargtay 14üncü Ceza Dairesi, 10 Aralk 2015 tarihli kararnda, Ar Ceza Mahkemesi görev snrlarnda yaplmas gereken yarglamann, Asliye Ceza Mahkemesinde yaplmasnn usule aykr olduu gerekçesiyle, karar bozdu. 2016 ylnda dava dosyasnn geri gönderilmesi üzerine sank .G.nin yeniden yarglanmasna baland. Yargtay kararna uyan Kulp Asliye Ceza Mahkemesi, 7 Mart 2017 tarihinde görevsizlik karar vererek dosyay Diyarbakr 3üncü Ar Ceza Mahkemesine gönderdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl da Ar Ceza Mahkemesindeki yarglamaya müdahil oldu.

SINIFTAN KOVDUUM çN FTRA EDYOR

Olayn üzerinden 8 yl geçtikten sonra yeniden yaplan yarglamada ifadesi alnan sank .G., iddialarn doru olmadn belirterek, Temizlik yapacam için çocuklar snftan çkardm ve kapy kapattm. Sonra madur yeniden snfa geldi. Darya çkmasn istedim, çkmad. Bunun üzerine kolundan tutup çkarmak istedim. Ancak, madur snfn penceresinden atlayarak çkt. Temizlik yaparken onu snftan kovduum için hakkmda iftira atmaktadrdedi.

MADUR, ANNES VE BABASI KAYETç OLMADI

Savclk ve Kulp Asliye Ceza Mahkemesindeki ifadesinde bandan geçenleri anlatan ve ikayetçi olan madur Ö.H., Ar Ceza Mahkemesindeki ifadesinde sanktan ikayetçi olmadn söyledi. Talimatla ifadesi alnan Ö.H., Daha önce verdiim ifade dorudur. Olayn üzerinden 8 yl geçtii için olay net hatrlayamyorum. Snfn kaps kapatlmt. Kap çalnca sank panikledi. Panikten faydalanarak camdan darya atladm. Sanktan ikayetçi deilim dedi.

Madurun babas M.E.H. ve annesi H.H. de, olayla ilgili görgüye dayal bir bilgilerinin olmadn ve kimseden ikayetçi olmadklarn söyledi.

MAHKEMEDEN TÜRK ÖRF, ADETLER VURGUSU

Yarglama sonunda karar açklayan mahkeme, sank .G.yi çocuun cinsel istismar ve Kiiyi hürriyetinden yoksun klma suçlarndan 5 yl hapis cezasna çarptrd. Gerekçeli kararda, madurun sankla arasnda önceye dayal bir husumet bulunmadn belirten mahkeme, Türk örf ve adetlerine göre madur yalarnda bir kz çocuunun kendi iffetine yönelik bir iftira atmasnn hayatn olaan akna uymayacan kaydetti. Bu yata bir çocuun, bu ekilde bir olay kurgulamasnn kendisinden beklenemeyeceini belirten mahkeme, sann suçtan kurtulmaya yönelik savunmalarna itibar edilmediini ifade etti.

Ana Sayfaya Git