Berat kandili

İslam inancına göre "berat", günahlardan arınma, temize çıkma, ilahi af ve rahmete nail olma anlamlarına geliyor

Haberler 17.03.2022 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ramazann müjdecisi Berat Kandili bugün idrak edilecek.

Berat Kandili, 2 ubatta balayan üç aylarn ikincisi olan aban aynn 15inci gecesine denk geliyor. slama göre berat, günahlardan arnma, temize çkma, ilahi af ve rahmete nail olma anlamlarna geliyor.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammedin(S.A.V), Berat Kandiline ilikin öyle buyurduu ifade ediliyor:

aban aynn 15inci gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasna rahmetiyle tecelli eder ve Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim. Yok mu rzk isteyen, rzk vereyim. Yok mu ifa isteyen, ifa vereyim. Yok mu baka istei olan ona da istediini vereyim buyurur.

Diyanet leri Bakanl Din leri Yüksek Kurulu Uzman Mehmet Kapukaya, beratn Kuran- Kerimde suçsuzluk ve kurtulu belgesi, hadislerde ise günahlardan kurtulma anlamlarna geldiini söyledi.

BERAAT GECES

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammedin berat gecesini ibadetle geçirmeyi, gündüzünde ise oruç tutmay tavsiye ettiini ifade eden Kapukaya, Hz. Muhammedin berat gecesinde Müslümanlarn günahlarnn balanacan buyurduunu dile getirdi.

Allahn berat gecesinde kullarnn kendisine dua etmesi ve yaknlamasn istediini anmsatan Kapukaya, Berat gecesi bir rahmet ve mafiret gecesidir. dedi.

Beratn ramazan aynn habercisi olduunu aktaran Kapukaya, Berat gecesi ramazan öncesi bir eiktir ve insanlara bir uyardr. Buradaki uyar manevi anlamda bir uyardr. Bu gece, insanlara ramazan aynn geldiini ihtar eden bir gecedir. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git