Berberin sinema aşkı dinmiyor

Şırnak'ın Silopi ilçesinde "kamera önü oyunculuk kursu"na katılan gençlere, daha önce bazı filmlerde rol alan berber Mesut Bilişik tarafından eğitim veriliyor.

Haberler 07.02.2017 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Krsaldaki saldrlarn ehirlere tayan PKKya yönelik operasyonlar sayesinde teröristlerden arndrlan Silopide vatandalar, salanan huzur ortamndan büyük memnuniyet duyuyor. Bu sayede gündelik yaamn rahatça sürdüren Silopili gençler, sanat ve spor faaliyetlerine katlm salyor.

Bu kapsamda Silopi Halk Eitim Merkezince açlan kamera önü oyunculuk kursuna, aralarnda inaat içisinin de bulunduu 20 genç katlyor.

Kursiyerlere, ilçede yönetmenliini ve barolünü üstlendii Dermansz Dert adl filmi kendi imkanlaryla çeken, stanbulda baz filmlerde rol alan berber Mesut Biliik tarafndan eitim veriliyor.

Halk Eitim Merkezi Müdürü Osman Bilen, AA muhabirine, ilçedeki gençlere öz güven ve iletiim konusunda katk sunmak amacyla kursu açtklarn söyledi.

Bölgenin yaanan terör saldrlarnn ardndan hassas günlerden geçtiini ifade eden Bilen, öyle konutu:

Kursumuza gençlerden youn talep var. Kursiyerlere yeteneklerini kullanmalarn salamak ve kendilerine güvenlerini gelitirmek adna bilgiler veriyoruz. Eitimcimiz Biliik de bu konuda donanml. Daha önce belirli konularda film çalmalar olmu ve bu konuda kendini yetitirmi birisi. Onun da desteiyle kursumuzu sürekli hale getirmeyi düünüyoruz. Gençlere katk sunacana inanyorum.

- Sanatn girmedii toplumda iddet artar

Mesut Biliik ise yaanan terör olaylar nedeniyle psikolojisi bozulan gençleri sanata yönlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Kursa ilginin her geçen gün arttn vurgulayan Biliik, öyle devam etti:

Amacmz gençlerin yönünü sanata çevirmek. çünkü sanatn girmedii toplumda iddet artar. Bir insan sanat ön plana ald zaman, kendisini kötü alkanlklardan uzak tutar. Arkadalarmz tiyatronun ne olduunu dahi bilmeden film sektörünü ve sanat seviyordu ama imkan yoktu. Bize bu imkan sunan Bilene çok teekkür ediyorum. Sanatseverlerden kurs için destek istiyoruz. Kameramz olmad için ilçede görev yapan gazeteci arkadalardan ödünç alyoruz.

- Sanatla anlmak istiyoruz

Kursiyer Ayhan çaylak, çiftçilik yaptn, sanatsal etkinlie katld için mutlu olduunu söyledi.

Kursa katlan Mücahid Kaplan ise bölgenin terör olaylaryla anlmasndan duyduu rahatszl dile getirerek, Sanatla anlmak istiyoruz. Kursta hem eleniyoruz hem de eitim alyoruz. leride ksa film yapmay düünüyorum. dedi.

naat içisi olduunu belirten Abdullah Durgün de Silopili gençlerin terör saldrlar dolaysyla psikolojisinin bozulduunu, kurs sayesinde stres attklarn kaydetti.

Ana Sayfaya Git