Beş oğlumu da polis yapacam!

BİNGÖL'ün Genç İlçesi'ndeki bomba yüklü aracın PKK'lılar tarafından infilak ettirilmesiyle şehit olan polis memuru Murat Yıldırım'ın babası Kemal Yıldırım, okuyan 5 oğlunu da polis yapacağını belirterek, "5 oğlum var imkanlarım el verirse 5'ini de polis yapacağım.

Haberler 25.10.2016 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi Hüseyin Aksoy, 7nci Kolordu Komutan Korgeneral Ali Sivri, ilçe Kaymakamlar, Kurum müdürleri ile birlikte, önceki gün Gençte ehit olan ve ayn gece Ergani lçesinde cenazesi törenle topraa verilen Polis Murat Yldrmn, Namk Kemal Mahallesindeki yaknlarna taziye ziyaretinde bulundu. Baba Kemal Yldrm ve yaknlarna basal dileyen Vali Aksoy ve beraberindekiler daha sonra dua etti.

EHT TAZYES

Vali Aksoya duygularn anlatan ehit babas Kemal Yldrm, okula giden 5 olunu da imkanlarnn el vermesi durumunda polis yapacan anlatarak, 5 olum var. Bunlar okuyor. 5 olumu da imkanlarm olursa polis yapacam. ehit olumun ne bana, ne de devlete faydas olmad, üzüldüüm nokta da budur dedi. Gelini Sevda Yldrmn, patlama srasnda olunun evde olduunu kendisine anlattn aktaran baba Kemal Yldrm, unlar söyledi:

BE OLUM VAR

Gelinim bana dedi ki; lk patlamada Murat evdeydi. Hemen üstünü giyip panzerle olay yerine gidiyordu. Ben de ona dur acele etme nereye gidiyorsun? dedim. Murat, arkadalar ehit düerken evde oturamayacan söyleyerek panzere bindikten sonra patlama yerine gitti. Panzerin geçii srasnda yol kenarnda traktöre yüklü bombalar patlatlm ve Murat burada ar yaralanm dedi. Ben ve dier yaknlarm Bingöle gittik. Hastanede ziyaret ettik ancak, yaayacak durumu yoktu. Bir süre sonra olumun ehit haberini aldk. Gelinim 3 aylk hamiledir. Torunuma tüm imkanlarmla sahip çkacam, ona bakacam. Olumun ansn yaatacaz.

lçe Müftüsü Abdulrakip Arslann okuduu dualarn ardndan bir süre taziyede oturarak aile fertlerini teselli etmeye çalan Vali Aksoy ve beraberindekiler, daha sonra buradan ayrld.

Ana Sayfaya Git