Beton yığınında organik tarım!

Beton yığınları arasında organik ürün yetiştirip, vatandaşların sebzeleri kendi elleri ile toplamalarını sağladı.

Haberler 03.08.2019 - 01:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr çiftçilikle uraan i adam Adnan Yalnklç, yllardr buday ektii tarlada bu kez organik tohum ile üretilmi domates, biber, patlcan, kavun ve karpuz yetirmeye balad. Yannda çalan mevsimlik içiler ile birlikte sebzelerin hasadn yapan Yalnklç, arzu eden vatandalarn gelip burada kendi elleriyle de sebzeleri toplayp alabildiini söyledi. Yllardr çiftçilikle uratn belirten Yalnklç, Daha önce bu tarlaya buday ekiyorduk. Geçtiimiz yl belirli illerde tanzim sat noktalar açlnca ve sebze fiyatlar çok yüksek olunca bizde vatandaa hizmet ve ekonomiye katkda bulunmak üzere böyle bir giriimde bulunduk dedi.

Vatandalar isterse ürünleri kendileri toplayabiliyor

Kurduumuz bu tarlada mevsimlik içilerin çaltn aktaran Yalnklç, Burada tanzim sat noktasna benzer bir sat noktas kurduk yolun kenarnda. Vatandalar isteyen kendi elleriyle de toplayp alabiliyor veya biz kendi elimizle toplayp onlara sunuyoruz. uanda bulunduumuz tarladaki domates, biber, patlcan, kavun ve karpuz ve dier ürünler organiktir. Diyarbakrn göbeinde böyle bir giriimde bulunduk ve deerlendirelim dedik buray ve hem bize hem ülke ekonomisine hem de mevsimlik içilere bir katks olsun istedik diye konutu.

Her hangi bir kar gütmüyoruz

Tohumlarn organik olarak kendi elleri ile yetitirdiini aktaran Yalnklç, Kn burada kurduumuz küçük seralarda ürünleri ürettik ve tohumlar da toprakla buluturduk. uanda her hangi bir kar gütmüyoruz. Devletin ilgili kurumlar bize destek verir ise burada organik üretimi k aylarnda da yapmak istiyoruz ve bu alanda sera kurarak organik üretimi daha da gelitirmek istiyoruz eklinde konutu.

Vatandalarda organik tarladan memnun

Kendi eli ile domates topladn belirten Mehmet Nurettin Abatayolu ise, Beton ynlar arasnda domates toplayp eve götüreceim, Pazara gitmekten ise insan kendi eli ile dokunarak toplamas daha iyidir. Bize böyle bir olanak salad için Yalnklça teekkür ediyoruz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git