BEÜ, dış değerlendirmeden başarıyla geçti

Yükseköğretim Kalite Kurulu Kurumsal Dış Değerlendirme Takımı tarafından 2019 yılı Kurumsal Dış Değerlendirme Programı kapsamında Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ) bir dizi ziyaret ve görüşmeler gerçekleştirildi.

Haberler 05.07.2019 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yükseköretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafndan yürütülmekte olan Kurumsal D Deerlendirme süreci kapsamnda, Kurumsal D Deerlendirme Takm BEÜyü ziyaret ederek birtakm incelemelerde bulundu. YÖKAK tarafndan görevlendirilen deerlendirme takm üyeleri, 16-17 Mays 2019 tarihinde ön ziyaret ve 25-28 Haziran 2019 tarihlerinde de BEÜde saha ziyaretini gerçekletirdi. D deerlendirme program kapsamnda Prof. Dr. Funda Sivrikaya erifolu, Prof. Dr. Osman Titrek, Prof. Dr. Zeki Yarar, Prof. Dr. Ümit Alnaçk, Doç. Dr. Gencay Sark ve TED Üniversitesi Genel Sekreteri Levent Küpeliden oluan heyet, öncelikle BEÜ Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardm makamnda ziyaret ederek süreçle ilgili bilgilendirdi.

Belirlenen programla önce BEÜ Senato ve Kalite Komisyonu üyeleriyle bir araya gelen heyet, daha sonra üniversitenin akademik ve idari birimlerini ziyaret ederek kalite yönetim sisteminin ileyii hakknda ön ziyaret program kapsamnda örenciler ile saha ziyareti program kapsamnda ise personelle toplant gerçekletirilerek bilgi alveriinde bulundu. Saha ziyaretlerine ve görümelere Bitlisin Mutki Kaymakam Muhammed Serkan ahin, Ahlat Belediye Bakan A. Mümtaz çoban, l Özel daresi Genel Sekreteri Adem Aydodu, l Müftüsü Mehmet Faysal Geylani, l Milli Eitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, Ticaret l Müdürü Mehmet Kzlgül ve birçok d paydalar katld.

Üniversitenin d paydalaryla da toplant yapan YÖKAK Kurumsal D Deerlendirme Takm, 4 gün boyunca BEÜyü yerinde inceledi. Takm üyeleri son olarak Rektör Prof. Dr. Erdal Necip Yardm ile tekrar bir araya gelerek deerlendirmelerde bulundu.

Rektör yardmclar, senato üyeleri ile kalite komisyonu üyelerinin katld toplantda, son gözden geçirmeler yaplarak çk bildirimi okundu. Son olarak ksa bir deerlendirmede bulunan Yardm, 2019 Yl Kurumsal D Deerlendirme Programn baaryla tamamladklarn ifade etti. Güçlü yönlerimizi korumamz, gelimeye açk yönlerimizi de gelitirmemiz gerekiyor diyen Yardm, birçok eyi baardklarn, ancak ufak tefek baz eksikliklerin olduunu dile getirdi. Bu aamadan sonra bu küçük eksikliklerin üzerine eileceini belirten Yardm, Her eyi artk yazl hale getirmemiz gerekiyor dedi.

Ana Sayfaya Git