Beyaz perdede 2017 "devam filmleri"nin yılı olacak

Sinemaseverler, bu yıl beyaz perdede "Transformers 5"ten "Hızlı ve Öfkeli 8"e, "T2: Trainspotting"den "Karayip Korsanları: Salazar'ın İntikamı"a kadar birbirinden iddialı birçok "devam filmi"yle buluşacak.

Haberler 02.01.2017 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sinemaseverler, 2017de beyaz perdede gie rekortmeni Recep vedik serisinin yeni filminden, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann hayatn konu alan Reise, sinema tarihinin en uzun soluklu yapmlarndan biri olmaya aday Hzl ve Öfkelinin sekizinci filminden, Karayip Korsanlar serisinin beincisi Salazarn ntikamna kadar birbirinden iddial birçok yerli ve yabanc filmi izleyebilecek.

AA muhabirinin derledii bilgiye göre, bu yl izleyicilerin merakla bekledii birçok yerli ve yabanc yapm vizyona girecek.

Devam filmi çalg çengi kimiz: çalg çengi 2 hayranlaryla 6 Ocakta buluacak. 6 yl önce bulatklar mafya tarafndan düün arkcl yaptrlan Salih ve Gürkann tehlike ve elence dolu macerasnn anlatld filmde, sevdii kzla evlenmek için mafyadan ayrlmak isteyen Salih ve kuzeni Gürkana bunu gerçekletirebilmeleri için, gittikleri düündeki nikah memurunu kaçrmalar art koulur. Görevi mecburen kabul eden ikilinin bana gelen ilginç olaylarn anlatld filmin, senaristlii ve yönetmenliini ilkinde olduu gibi yine Selçuk Aydemir üstleniyor. Yapmn, oyuncu kadrosunda ise yine Murat Cemcir, Ahmet Kural, Rasim Öztekin, Ayhan Ta ve inasi Yurtsever gibi isimler yer alyor.

Barollerinde Oscar ödüllü oyuncu Jennifer Lawrence ve Galaksinin Koruyucularnda Starlordu canlandran Chris Prattn yer ald Uzay Yolcular ise 13 Ocakta vizyona girecek. Yönetmenliini Enigma filmiyle beeni toplayan Morten Tyldum üstlendii yapmda, uzay gemisi Starship Avalon ile 120 yl sürecek bir yolculua özel tasarlanm uyku kapsüllerinde gönderilen ve ilaç ayarl uykusundan erken uyanan tamirci Jim Preston ile onun yalnz kalmamas için uyandrlan dier yolcu yazar Aurora arasndaki olaylar anlatlyor.

- Ajan Xander Cage geri dönüyor

Yönetmenliini Daniel John Carusonun üstlendii, senaryosunu John Brancato ve Michael Ferrisin yazd Yeni Nesil Ajan: 3 Xander Cagein Dönüü 27 Ocakta seyirciyle buluacak. Filmin barolünde, Vin Diesel yer alyor. Casus gerilim türünü yeniden tanmlayan gie rekortmeni film, üçüncü bölümünde ekstrem sporcuyken devlet ajan olan Xander Cagein kendi kendini gönderdii sürgünden dönüünü, ölümcül alfa savaç Xiang ve ekibiyle Pandorann kutusu olarak bilinen tehlikeli bir silah ele geçirme yarndaki çarpmalarn konu alyor.

Baarl aksiyon filmi John Wickin devam filmi olacak John Wick 2 ise 10 ubatta vizyona girecek. Yönetmen koltuunda Chad Stahelski oturduu filmin barolünde Keanu Reeves bulunuyor. Reevese filmde, Ruby Rose ile Ian McShane elik edecek.

- Gie rekortmeni Recep vedik sevenleriyle buluacak

Türkiyenin gie rekorlar kran yerli komedi serisinin beinci filmi Recep vedik de yeni yln merakla beklenen filmleri arasnda yer alyor. Recep vedik 4, 7 milyon 369 bin 98 seyirciyle tüm zamanlarn gie rekorunu krmt. Recep vedik 5 17 ubatta izleyicinin beenisine sunulacak. ahan Gökbakarn canlandrd karakteri temel alan Recep vedik 5in yönetmen koltuunda Togan Gökbakar oturuyor.

Sinema tarihinin uzun soluklu serilerinden Resident Evil: Son Bölüm 24 ubatta seyirciyle buluacak. Yönetmenliini bir kez daha Paul Andersonun üstlendii yapmn oyuncu kadrosunda ise Milla Jovovich, Ali Larter, Shawn Roberts, Ruby Rose, William Levy ve Iain Glen yer alyor. Yapm, serinin 5incisi olan ntikamdaki olaylarn ardndan, insanln zombilere kar verdii savatan sa kurtulan tek kii olan Alicein, eski arkadalaryla yeni mutant yaratklara kar verdii sava anlatyor.

Barollerini X-Men serisinin genç Charles Xavier James McAvoy, The Witch ile yldz parlayan Anya Taylor-Joy ve Betty Buckleynin üstlendii gerilim filmi Parçalanm, 17 ubatta vizyona girecek. Yönetmen, senarist ve yapmcln gerilim filmlerinin inili çkl yönetmeni Night Shyamalann üstlendii filmde, çoklu kiilik bozukluundan muzdarip Kevinin hikayesi anlatlyor. Filmin oyuncu kadrosunda James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Haley Lu Richardson gibi isimler de yer alyor.

- Reis, 3 Martta seyirciyle buluacak

Adnan Menderesin idam haberiyle balayan ve Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann çocukluk dönemi ile belediye bakanlna uzanan hayat hikayesini beyaz perdeye yanstan Reis de yln merakla beklenen yerli yapmlar arasnda bulunuyor. Cumhurbakan Erdoann gençliini de ele alarak onun gözünden bir dönem hikayesi anlatma hedefindeki film, 3 Martta vizyona girecek. Yönetmenliini Hüdaverdi Yavuzun üstlendii yapmda Cumhurbakan Erdoan Reha Beyolu, ei Emine Erdoan ise Özlem Balc canlandryor.

Sinemaseverler, 1996da vizyona girdikten sonra olay yaratan Trainspottingin devam filmi T2: Trainspottingi 3 Martta izleyebilecek. Yönetmenliini Danny Boylenin üstlendii filmin barollerinde ise Ewan McGregor, Robert Carlyle, Jonny Lee Miller ve Ewen Bremner yer alyor.

- Hzl ve Öfkeli 8 ile maceraya devam

Sinema tarihinin en uzun soluklu film serilerinden biri olmaya aday Hzl ve Öfkelinin sekizincisi 14 Nisanda vizyona girecek. Yönetmen koltuunda Gary Grayin oturduu yapmn oyuncu kadrosunda Vin Diesel , Dwayne Johnson, Jason Statham, Helen Mirren ve Charlize Theron bulunuyor. Filmin konusu ksaca öyle:

Suça bulam olan ekip artk sakinlemi ve suçtan uzak bir hayat yaamak istediklerine karar vermilerdir. Dünya turu yapan ekip, her ekip üyesinin temize çkmasyla normal hayatlarna geri döner. Ancak, gizemli bir kadn olan Chiper, Domu tekrar suça bulamaya ikna eder. Artk Domu durdurmann tek yolu, ekibin geri kalannn onun peine dümesidir...

Karayip Korsanlar film serisinin beinci filmi Salazarn ntikam da 26 Maysta izleyiciyle buluacak. Yönetmen koltuunda Espen Sandberg ve Joachim Ronning ikilisinin oturduu filmin oyuncu kadrosunda ise Johnny Depp ve Javier Bardem gibi ünlü isimler yer alyor. Filmde, çlgn maceralaryla bilinen, talihsiz kaptan Jack Sparrowun, korkunç kaptan Salazarn gazab ve intikamndan kurtulmann yollarn aramas ileniyor.

Sevilen fantastik seri Transformersn devam halkas Transformers 5in 23 Haziran, Örümcek Adam çizgi romanlarndan uyarlanan, yönetmenliini Clown filmiyle tannan Jon Wattsn yapt Örümcek Adam: Eve Dönüise 7 Temmuzda sinemaseverlerin karsna çkacak.

Ana Sayfaya Git