Beyaz Su Kapılarını Turizme Açtı

Mardin'in Midyat ile Nusaybin ilçeleri arasında bulunan çorak dağlar arasında yeşeren Beyaz Su Vadisi, terör yüzünden kapattığı kapılarını turizme açtı. Bölgede sağlanan huzurla Türkiye ve dünyanın farklı bölgelerinden Güneydoğu turu yapan yerli ve yabancı turistler taşların dantel gibi işlendiği Mardin’de tarihi alanların yanı sıra doğal güzelliklerine de akın ediyor.

Haberler 26.07.2018 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Turizme 2 yl aradan sonra kaplarn açan Nusaybinde bulunan Mor Yakup Manastr, Mor Evgin Manastr, Zeynel Abidin Camiinin tarihi dokusunu ziyaret eden turistler scaklarla birlikte Mardinin Yeil Vadisi olarak bilinen Beyaz Su çay doal alanlarna akn akn gelerek kentin doal güzelliklerine de ahit oluyor. Mardinin Midyat ile Nusaybin ilçeleri arasnda yer alan Beyaz Su, Mardinin 10 ilçesinin su ihtiyacnn yan sra binlerce turistin doal ortamda dinlenmesine de ev sahiplii yapyor. letmecilerin suyun üzerinde kurduklar tahta çadrlar misafirlerini bekliyor. Hafta sonlar younluun yaand Beyaz Su, geçtiimiz yllarda terör nedeniyle kaplarn yerli ve yabanc turistlere kapatrken, yakalanan huzurla birlikte yeniden kaplarn turizme açt. Bölgede salanan huzurla kaplarn turistlere açan Beyaz Su imdilerde huzurlu yeil vadi olarak Mardine gelen turistlerin dikkatini çekiyor. letmeciler artan turizm nedeniyle mutlu olduklarn ifade ederek, Mardinde huzur içinde yaamann önemine dikkat çekiyor.

Ciddi bir art var

Mardin Turizm ve Otelciler Dernek Bakan Özgür Azad Gürgör, hendek terörü üzerine Beyaz Su bölgesinin turistlere kapandn ifade etti. Güngör, Bu sene Nusaybinde açlan tesisler, Beyaz Suyun tabiat güzellii turistlerimizi çekmeye balad. Tabii orada tesisleme olaymzda oldu. Beyaz Su Mardinin göz bebei haline gelmitir. Tabiat varlklar bizim lokasyonlarda Beyaz Suyu hiç çkarmamtr. Terör nedeniyle bir ara bir mola verilmiti; ama u an da bütün turistlere açk ve birinci dilimde bir akm yapld. Büyük acentelerin dinlenme tesislerine, doa varlklarna, ana kaynaklar bir lokasyon haline getirilip ve orada yeme, içme, dinlenme tesisi olarak ciddi bir art saland. nallah önümüzdeki dönemde daha büyük bir potansiyele sahip olur dedi.

Burada artk olaylar yok

Midyattan i için Beyaz Suya geldiini kaydeden Abdulhadi Aknc, Hafta içine göre hafta sonlar daha dolu geçiyor. Bir zamanlar sknt vard. Buras o kadar geliemedi, çalmad. çiler i bulamad. Bu sene daha güzel. Eylüldeki beklentimiz daha güzel, ileriye doru gidiyoruz. Umudumuz büyük Türkiyeyi Mardin, Nusaybine bekliyoruz diye konutu.

letmecilerden Habip Usta ise Beyaz Suya artk Mardinden, Kzltepeden, stanbuldan turistlerin geldiini söyledi. Gaziantepten turlarn da geldiini ifade eden Usta, Bu su kaynak suyudur. Mardin Kzltepeye içme suyu olarak gidiyor. Baz insanlar diyor ki burada olay var öyle bir ey yok. Buraya gelen yemeini yiyip, elenip, dinlenip gidiyor. Mardin bölgemizin yeillik alan, su, piknik alan her ey mevcuttur eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git